Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 apr, 2016

Besvikelsen Elfsborg gästar AIK

Elfsborg har förlorat tre av sina fyra inledande matcher, och har i och med det bara två lag efter sig i tabellen.

I förra omgången förlorade man mot favorittippade Malmö FF, hemma på Borås Arena, efter ett sent segermål av Markus Rosenberg.

Boråsarnas enda seger så här långt tog man när Hammarby kom på besök. Då övertygade man stort och vann med 4-1.

Svag säsongsinledning

Även AIK har all anledning att vara besviken med sin säsongsinledning. På fyra omgångar har man skrapat ihop fem poäng, och ligger på tionde plats i Allsvenskan.

I förra omgången blev man överkörda av de regerande mästarna IFK Norrköping, och fick vända hem från Östgötaporten med ett 4-1-nederlag i bagaget.

På Friends Arena har man kryssat sina två säsongsinledande möten, mot GIF Sundsvall och IFK Göteborg.

När AIK och Elfsborg möttes förra säsongen bjöds publiken på två målglada tillställningar. På Friends Arena var det hemmalaget som drog det längsta strået, och Elfsborg fick vända hem med efter att ha förlorat med 2-4.  

Måndagskvällens batalj mellan lagen är ett riktigt ångestmöte, där båda lagen är i stort behov av poäng. Misslyckas AIK återigen att vinna, lär vi få höra burop från den högt krävande hemmapubliken på Friends Arena.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1652 Artiklar