Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 9 feb, 2017

Allsvenskans dyraste spelare 2017 – Lista just nu

Vi kommer tillsammans med andra experter att värdera spelare som vi anser vara Allsvenskan dyraste fotbollsspelare. Vi kommer sedan att ge dig en topplista där du enkelt kan se vilka spelare som just nu har störst marknadsvärde.

Dessa värderingar av spelarnas kostnad, och värde är svår att värdera exakt. Däremot har vi med hjälp av erfarenhet av tidigare spelarövergångar en susning om vilka summor vi pratar om. Dessa summor är stora för Allsvenskan, som för varje år bara växer när det kommer till övergångssummor och spelarlöner.

Topplista – Värde på transfers i Allsvenskan 2017

Faktorer som naturligtvis spelar in när vi värderar fotbollsspelare är talang, erfarenheter, ålder och mycket annat.

Det är vanligast att en ung spelare på en offensiv plats i laget är de spelare som säljs för mest pengar. I de allra flesta fall så är det en målskytt som är det absolut dyraste att köpa på fotbollsmarkanden.

Det visades inte minst upp när Alexander Isak gick över till Borussia Dortmund direkt från AIK. Den unga, och lovande talangen fick ett kontrakt värt omkring 95 miljoner kronor.

Nedan finner du de spelare som just nu anses vara dyraste transfers i Allsvenskan 2017. Värderingen är gjord av oss, och andra experter som följt med i Allsvenskan flera säsonger, och älskar kolla till spelarövergångar och transferssummor.

  • 1. Magnus Wolff Eikrem (Malmö FF) – Ungefärligt värde: 25 000 000 kr
  • 2. Anders Christiansen (Malmö FF) – Ungefärligt värde: 20 000 000 kr
  • 3. Simon Thern (AIK) – Ungefärligt värde: 20 000 000 kr
  • 4. Rasmus Elm (Kalmar) – Ungefärligt värde: 18 000 000 kr
  • 5. Oscar Lewicki (Malmö FF) – Ungefärligt värde: 18 000 000 kr
  • 6. Alexander Fanerud (BK Häcken) – Ungefärligt värde: 16 000 000 kr
  • 7. Linus Wahlquist (IFK Norrköping) – Ungefärligt värde: 16 000 000 kr
  • 8. Jo Inge Berget (Malmö FF) – Ungefärligt värde: 15 500 000 kr
  • 9. Mads Albaek (IFK Göteborg) – Ungefärligt värde: 14 000 000 kr
  • 10. Kerim Mrbati (Djurgårdens IF) – Ungefärligt värde: 13 000 000 kr

* Notera gärna att alla dessa värden kan, och kommer med stor sannolikhet att ändras desto längre in i Allsvenskan 2017 som vi kommer.

​​​​​​​

Se alla matcher från Allsvenskan 2017

Det är alltid roligast att följa Allsvenskan 2017 med hjälp av TV-sändningar eller live streams. Det finns bra hjälp för dig som vill se Allsvenskan på det bästa, och billigaste knepet.

I Sverige så är det CMore som äger alla rättigheter att visa Allsvenskan 2017 på TV & live stream. Det är därför hos de som du kan registrera ditt konto, och börja ta del av deras tjänster. Med hjälp av ett betalkonto hos CMore så får du tillgång till alla matcher i Allsvenskan som du kan tänka dig.

Förutom streams från Allsvenskan i fotboll, så kommer du även att kunna streama sport från andra stora evenemang. Vad sägs till exempel om att streama hockey från SHL?

Se till att du är förberedd att kunna följa de hetaste, och mest dramatiska sporten inom Sveriges gränser. Se därför till att skaffa CMore idag!

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar