Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 2 maj, 2018

Allsvenskan 2018 – Hela assistligan efter omgång 6

Sex omgångar har nu passerat av Allsvenskan. Här ger vi er listan på de spelare som stått för flest målgivande passningar.

Än så länge är serien ung, men vi har redan fått en del indikationer på vilka spelare som är mest betydelsefulla för sina klubbar.

Hammarby leder Allsvenskan 2018, till stor del tack vare Jiloan Hamad. Mittfältaren har gjort 5 mål och assisterat fram till 4, vilket innebär att han leder både skytteligan och assistligan så här långt.

Hamad ligger på egen hand alltså bakom 9 mål. Endast ett lag (utöver Hammarby) har totalt mäktat med att göra fler än 9 mål, vilket är AIK med sina 10 baljor.

Assistligan i Allsvenskan

Spelare Lag Mål
Jiloan Hamad Hammarby IF 4
Ken Sema Östersunds FK 3
Nahir Besara Örebro SK 3
Rasmus Lindkvist AIK 3
Yukiya Sugita Dalkurd FF 2
Alex Dyer Elfsborg 2
Henok Goitom AIK 2
Jesper Karlström Djurgårdens IF 2
Jonathan Ring Djurgårdens IF 2
Mikkel Diskerud IFK Göteborg 2
Mohamed Buya Turay Dalkurd FF 2
Muamer Tankovic Hammarby IF 2
Nasiru Mohammed BK Häcken 2
Simon Lundevall IF Elfsborg 2
Tobias Hysén IFK Göteborg 2
Viktor Lundberg BK Häcken 2

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar