Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 29 jul, 2018

AIK – Kalmar: Live stream, speltips & laguppställning

AIK tar emot Kalmar FF på Friends Arena under söndagen. Läs hur du gör för att hitta din live stream till matchen och givetvis även om troliga laguppställningar.

Streama AIK – Kalmar

Det är enkelt att titta på AIK – Kalmar live, även om du saknar den TV-kanal som sänder matchen. Skaffa ett konto och abonnemang på CMore och du kan se Allsvenskan direkt från din dator, mobil, läsplatta eller TV.

CMore visar alla matcher från Allsvenskan, och du kan således streama AIK – Kalmar med ett CMore-abonnemang.

CMore sänder matcherna i HD-kvalitet, och det är möjligt att pausa och att spola tillbaka om så önskar.

  • Match: AIK – Kalmar FF, Allsvenskan
  • Datum & tid: Söndag den 29 juli, 15:00
  • Arena: Friends Arena
  • Stream: CMore

Streama Allsvenskan

Trolig laguppställning, AIK

Linnér
Milosevic – Karlsson – Dimitriadis
Rashidi – S. Larsson – Adu – Olsson – Lindkvist
Stefanelli – Goitom

Skador: Jesper Nyholm, Joel Ekstrand, Robert Lundström
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Kalmar

Hägg
M. Hallberg – Dyrestam – Agardius – Akas
Magnusson – H. Hallberg – Romario – Hiago
Diouf – Fejzullahu

Skador: Emin Nouri, Filip Sachpekidis, Gbenga Arokoyo
Avstängningar: –

AIK i bra form

AIK ångar på som tåget i Allsvenskan. Under höstsäsongen har man vunnit sina samtliga tre matcher, och laget har tagit sig förbi Hammarby i jakten på SM-guldet.

Parallellt med det allsvenska spelet kvalar AIK till Europa League, där man inledde med en 1-0-förlust borta mot FC Nordjaelland. AIK:s anfallare Tarik Elyounoussi stod för en straffmiss och resultatet hade alltså kunnat bli annorlunda.

Kalmar FF tippades av många att tillhöra botten av Allsvenskan, men har hakat på toppen på ett bra sätt. Två raka förluster gör dock att man börjar komma i poängbehov om man på allvar ska kunna slåss om Europaplatserna när säsongen går mot sitt slut.

Speltips

AIK är kända för att göra ett eller två mål och sedan spika igen bakåt, för att på så sätt kamma hem sina stabila segrar. Defensiven är garanterat lagets största styrka, och där är man bäst i Allsvenskan.

När AIK dessutom har ett Europa League-kval att tänka på – avgörande match på torsdag – lär man inte slösa på sina krafter i onödan.

Kalmar spelar ett ganska försiktigt spel och är det lag som haft minst mål totalt i sina matcher, såväl offensivt som defensivt.

Vi tror på en målfattig match, och spelar under 2,5 mål till oddset 1.70 på Bet365.

  • Tips: Under 2,5 mål
  • Odds: 1.70, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar