NYHETER

Officiellt: Magnus Pehrsson är sparkad från Malmö FF. Ny tränare blir Daniel Andersson.

Malmö FF har inlett den allsvenska säsongen svagt, och förlorade dessutom finalen i Svenska Cupen med 3-0 mot Djurgården förra veckan. Nu väljer Malmö FF att agera.

Klubben ger Magnus Pehrsson foten, och ersätter gör Daniel Andersson. Andersson kliver därmed ner från sitt uppdrag som sportchef. 

Fösta matchen för Daniel Andersson som tränare kommer bli mot serieledande Hammarby. Vill du kunna se Hammarby - Malmö live stream så hjälper vi dig!

Sades sitta säkert för 4 dagar sen

För bara 4 dagar sedan, efter förlusten mot Djurgården, fick Daniel Andersson frågan om klubben fortfarande har förtreonde för Magnus Pehrsson. Då uttalade han sig positivt om Pehrssons situation.

– Han har förtroende, sade Andersson.

Så han sitter säkert?

– Antingen har man förtroende eller så har man inte förtroende. Och just nu har han vårt förtroende.

Förlust mot Trelleborg igår

Men igår förlorade Malmö Skånederbyt mot nykomlingen Trelleborg, och där tog tålamodet slut för klubben. Magnus Pehrsson tvingas lämna sin post med omedelbar verkan, och Daniel Andersson tar alltså över. Andersson kommer att leda klubben fram till sommaruppehållet av Allsvenskan 2018, och därefter hoppas man ha hittat en ny huvudtränare.

– Vi har hamnat i en tuff situation. Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som vi bara kan. Vi har tre matcher framför oss innan uppehållet där det gäller att få bra resultat. Den utmaningen börjar i Stockholm på onsdag, säger Daniel Andersson och syftar på bortamatchen mot Hammarby.

– Våra resultat hittills är en stor besvikelse. Detta är ett tråkigt men ett nödvändigt beslut. Min uppgift är nu att omprioritera resurser för att skapa bästa förutsättningar för Daniel Andersson, säger Niclas Carlnén, VD i Malmö FF.

Daniel Andersson var assisterande tränare i Malmö FF år 2012 och 2013, men detta blir hans första huvudtränaruppdrag.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

200% upp till 1000 KR

2. Unibet

100% vinstboost på ditt första spel

3. MrGreen

100% upp till 2000 KR

4. LeoVegas

Sätt in 100kr spela för 500kr + en pizza

5. ComeOn

Spela utan konto

6. SpeedyBet

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18

Unibet

Insättning med Swish
x

Sponsrat innehåll | 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se