Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 8 maj, 2019

Sverige – Tjeckien: Speltips & odds

Äntligen kommer startskottet för Tre Kronor i ishockey VM 2019. Första provet är matchen mellan Sverige – Tjeckien. Här kommer vi ge dig våra tips på vilka odds vi tycker är är värda att spela på!

I vårt speltips för Sverige – Tjeckien i hockey VM så kommer vi inte bara ge dig oddsen vi spelar på. Vi kommer även plocka fram den bettingsida som ger oss de bästa oddsen för våra speltips.

Det finns även flera sjysta erbjudanden & kampanjer på hockey VM odds som du kan använda. Dessa erbjudanden kan definitivt hjälpa dig att vinna mer pengar, eller spela med bonusar.

Tips på betting inför Sverige – Tjeckien i hockey VM 2019

Det finns en lång rad intressanta odds inför Sverige – Tjeckien premiärmatch i VM. Vi kommer tro och hoppas på en vinst för Tre Kronor såklart. Därför har vi lagt fram flera speltips som passar våra förhoppningar. Om du är mer intresserad av att se hockey VM streams eller ta reda på hur du kan se Sverige – Tjeckien live stream så kan vi hjälpa dig med även detta.


Speltips 1: Sverige vinner matchen

Det första Sverige – Tjeckien speltips vi delar med oss av är att Sverige helt enkelt vinner matchen. Vi vågar lägga ett tre-vägs spel som innebär att Tre Kronor kommer att spela hem segern efter ordnarie matchtid (3×20).

Detta speltips tror vi är det säkraste av våra totalt tre olika speltips. Detta är även det som är mest simpelt.

 • Speltips: Sverige vinner över Tjeckien
 • Bästa oddset: 1.76
 • Bettingsida: Unibet

Observera att oddset är hämtat 13:00, den 8 maj. Oddset kan ändras till både din för- eller nackdel tills matchstarten.


Speltips 2: Exakt 5 mål i matchen

Om vi tittar på de senaste matcherna mellan Tjeckien och Sverige så ser vi att det finns en trend. Denna trend pekar på att det oftast blir mål för båda lagen. Det indikerar på att det är jämna lag som ställs mot varandra.

Vi övervägde länge på redaktionen om det skulle bli mer, eller färre än 5 mål. Vi var såpass oense kring alternativen och valde att spela på exakt 5 mål i matchen. Vilket är vad som hänt 3/5 senaste matcherna mellan landslagen. Detta blir även det speltips som kommer att ha högsta oddset, vilket även gör det ganska riskfyllt. Detta speltips rekommenderar vi för de som vill gambla lite extra under premiären.

 • Speltips: 5 mål i matchen
 • Bästa oddset: 5.25
 • Bettingsida: bet365

Observera att oddset är hämtat 13:00, den 8 maj. Oddset kan ändras till både din för- eller nackdel tills matchstarten.


Speltips 3: William Nylander blir målskytt

Vi tror att Tre Kronor kommer satsa väldigt mycket att få igång sina allra största stjärnor redan från första matchen. Därför kommer troligen Elias Pettersson, William Nylander och Loui Eriksson få mycket istid mot Tjeckien.

Det bäddar för att någon av dessa spelare kommer att näta under Tre Kronors match mot Tjeckien. Allra målfarligast i landslaget tror vi att William Nylander kommer vara. Därför spelar vi på att han kommer att göra mål mot Tjeckien.

 • Speltips: William Nylander gör mål
 • Bästa oddset: 2.70
 • Bettingsida: Unibet

Observera att oddset är hämtat 13:00, den 8 maj. Oddset kan ändras till både din för- eller nackdel tills matchstarten.

Här ovanför kan du se höjdpunkter från när Sverige vann mot Tjeckien med 3-2 i hockey VM 2018.

I Sveriges gruppspel så är det främst Ryssland, Tjeckien, Schweiz och Sverige som kommer slåss om de fyra platserna vidare till finalspelet. Skulle Sverige vinna mot Tjeckien så är ett svenskt avancemang mycket troligt!

Grupp B
Sverige
Norge
Ryssland
Österrike
Tjeckien
Schweiz
Italien
Lettland

Tidigare matcher & statistik

När det kommer till Sverige och Tjeckien så är det helt klart två klassiska nationer när det kommer till ishockey VM. Dessa lag har möts otaliga gånger tidigare i olika sammanhang. Därför är det intressant att kolla in hur statistiken mellan lagen ser ut.

Resultat i de 5 senaste matcherna:

 • 4 maj, 2019: 3-0 (Tjeckien)
 • 7 feb, 2019: 5-2 (Tjeckien)
 • 16 dec, 2018: 2-3 (Sverige)
 • 8 nov, 2018: 2-3 (Sverige)
 • 6 maj, 2018: 3-2 (Sverige)

Om vi kollar till vilken trupp som Tjeckien kommer att åka till hockey VM 2019 med så är det ett bra lag. De har inte riktigt fått med sig lika många NHL-spelare som Sverige. Däremot håller man en bra nivå med stjärnspelare som Micheal Frolik, Dominik Simon, och Dmitri Jaskin.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar