Henrik Roswall photo
Henrik Roswall

- 14 sep, 2019

Speltips & Odds: Liverpool – Newcastle 14/9

Vi är framme vid omgång 5 i Premier League och dagens tidiga match är den mellan Liverpool – Newcastle med avspark 13.30. Nedanför hittar ni i sedvanlig ordning laguppställningar, matchanalyser samt förhandstipp inför dagens match.

Trolig laguppställning Liverpool:

Adrian
A.Arnold Van Dijk Matip Robertson
Henderson Fabinho Wijnaldum
Salah Firminho Mane

Trolig laguppställning Newcastle:

Dubravka
Krafth Schar Lascelles Dummett Willems
Almiron Hayden Longstaff Atsu
Joelinton

Liverpool mot tre nya friska

Efter fyra spelade omgångar i Premier League så är det endast Liverpool som har gått rent och står därmed på 12 inspelade poäng, två före Manchester City. Vi har flertalet gånger berömt Liverpool och framförallt Klopp för revolutionen har gjort med klubben. Efter en trög första säsong vid rodret får vi nu se allt de där magiska som tysken uträttade med Dortmund.

Lika självklara som Manchester United kändes under Sir Alex tid lika självklara känns Liverpool under Jurgen Klopps ledning. Förstå mig rätt spelarna i Liverpool har verkligen presterat men det har skapats en harmoni, en identitet och en trygghet som inte setts till på nästan 40 år. Aldrig i modern tid har Liverpool känts så självklara som man gör idag. Att då tänka tillbaka hur det såg ut för bara tre år sen så blir bedriften än större.

Kritiken Klopp fått med brist på vinnarkultur fick sig en törn i våras när han ledde klubben till Champions League titeln. Den här säsongen ser man ut att kunna bygga vidare på det och man ser fruktansvärt starka ut. Just förmågan att vinna när man inte spelar på topp har tidigare aldrig funnits men det har vi redan sett exempel på den här säsongen inte minst senast mot Southampton där man relativt orättvist vann med 2-1.

Idag hemma mot Newcastle räknar alla med både bra spel och tre poäng. Bortalaget kommer in till dagens match med fyra poäng på de två senaste matcherna där man bland annat slog Tottenham på bortaplan. Efter en tuff start på säsongen verkar Steve Bruce fått ordning på försvarsspelet vilket definitivt kommer behöva upprepas idag.

På pappret kan detta inte sluta i annat än en hemmaseger särskilt när Liverpool är så extremt starka på Anfield. Men nu ska matchen spelas också och vi kommer med största säkerhet få se ett extremt defensivt Newcastle som kommer gå för 0-0.

Speltips & Odds: Liverpool – Newcastle

Även här finns det en hel del intressanta odds att ta del av. Men spelet som lockar lite extra är det på Liverpool över 0,5 hörnor första tio minuterna till oddset 1,90. Liverpool brukar trumma på från minut ett och en tidig hörna känns högst realitiskt.

Tips: Liverpool över 0,5 hörnor första tio minuterna

Odds: 1,90(Bet365)

Henrik Roswall

Henrik Rosvall är Sportals stora bettingexpert, och bevakar särskilt Premier League och Allsvenskan.

”Henke” har dessutom själv spelat fotboll, i Division 1, och var även nära att få ett kontrakt med Helsingborgs IF då de stod på toppen av svensk fotboll. Återkommande knäskador satte dock stopp på en lovande karriär.

10 Artiklar