Halmstads BK – Helsingborgs IF: Inför kvalmatchen till Allsvenskan & speltips

Den totala vinnaren av dessa två kvalmatcher kommer spela i Allsvenskan 2017. Förloraren kommer däremot att få spela i Superettan. Som du säkert förstår så är det mycket på spel, och båda lagen kommer gå all in för att spela i Sverige högsta division nästa år.

Vi hjälper dig med att få speltips inför matchen & ger dig våra råd innan du spelar på odds i det kvalet till Allsvenskan.

Den första kvalmatchen mellan Helsingborgs IF och Halmstads BK spelas på Örjans Vall i Halmstad. Returmötet för kvalet till Allsvenskan kommer att spelas klockan 13:30, den 20 november på Olympia i Helsingborg.

Avspark: kl. 18:30, den 17 november
Arena: Örjans Vall
Visas hos: CMore & TV12

kval allsvenskan 2016

Speltips inför kval till Allsvenskan

En kvalmatch brukar historiskt bjuda på mycket action, glädje, hat, och två hårt kämpande lag. Det står mycket på spel, och på många sätt är detta den viktigaste matchen på säsongen för både Halmstads BK och Helsingborgs IF.

Det är svårt att jämföra två lag i ett speltips som under säsong har spelat mot två olika typer av motstånd, och aldrig mot varandra

Det råder ingen tvekan om att lagen kommer starta med bästa möjliga starttrupper. Det kretsar just nu mycket i de båda tränarnas huvud just nu. Båda vill ta upp sitt lag/hålla sig kvar i Allsvenskan 2017.

Halmstad lyckades till viss del med sitt mål för Superettan för 2016. Allra bäst hade det nog varit om de direkt skulle ta sig till Allsvenskan, men så långt räckte inte poängen.

Halmstads BK har allt och vinna, och Helsingborgs IF har allt att förlora. Så känns det inför kvalmatchen den 17/11. Frågan är vilket morot som är den mest motiverande.

Vinnaren i matchen är ett lag som klarar att hålla emot både nerver och press. Helsingborgs IF har där en fördel, som ändå visat sig vinna svåra matcher som är extra viktiga. Senast mot Jönköping Södra, där Helsingborgs IF vann, och undvek en direkt nedflyttning till Superettan.

Helsingborgs IF har även en bättre trupp, och har även en fördel av en mer engagerad publik. Alla detaljer kommer att bli viktiga i dessa två kvalmatcher. Vi tror att Helsingborgs IF kommer att vinna matchen på bortaplan mot Halmstads BK. Inget målkalas, men en jämn uddamålsvinst tror vi att Helsingborgs IF lyckas ta.

bet365-odds-allsvenskan

Tips på odds

Vi är ganska säkra på att båda lagen kommer att forcera framåt i 90 minuter, oavsett hur resultat ser ut. Det är alltid viktigt att tänka på resultatet inför det kommande returmötet i Helsingborg. Med tanke på att matchen är speciellt viktig, och rolig att se på, så har vi spelat på så höga, men troliga odds som möjligt. Vårt speltips blir därför detta nedanför.

Därför spelar vi på att båda lagen gör mål, men ändå Helsingborg som vinnare. Detta är möjligt att spela på inne hos Bet365 bookmaker, som i skrivande stund ger oss 5,50 i odds.

Helsingborgs IF vinner matchen, men båda lagen gör mål – 5,50