Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 8 sep, 2023

Estland – Sverige (9/9): Speltips, odds & inför

Estland Sverige speltips stream

Vad: Estland – Sverige
Avspark: Den 9/9, kl. 18:00
Vad: EM-kval, Grupp F
Stream: Estland – Sverige live stream
Speltips: Sverige HT/FT (1.92 hos Expekt)

Sverige kliver in i den första av fem avslutande finaler av EM-kvalet, då man gäster Estland på lördag kväll. Här finner ni allt inför matchen, från speltips till information om hur ni gör för att streama matchen live.

Sveriges inledning av EM-kvalet hade definitivt kunnat sett bättre ut. Man har förlorat två av tre matcher, där speciellt 0-2-förlusten borta mot Österrike senast kan bli mycket kostsam vad gäller våra möjligheter att nå EM.

Estland har också spelat tre matcher av kvalet, och har på dessa bara tagit en poäng. Ett något sämre facit än Sveriges, alltså. Här ger vi er vårt speltips till Estland – Sverige. Dessutom visar vi er hur ni kan streama matchen live.

Sverige HT/FT (Expekt)

Få gratisbet på 1 500 kr hos Expekt!
Estonia vs Sweden Match Outcome
Match Starts 09/09 18:00
Match avslutad

Inför matchen

  • Sverige har inlett EM-kvalet svagt, med två förluster och blott en seger. Här är det verkligen bara tre poäng som gäller.
  • Estland har tagit en poäng på tre EM-kvalmatcher så här långt.
  • Nationerna möttes senast i en vänskapsmatch för två år sedan. Då vann Sverige med 1-0 efter mål från Marcus Berg.
EURO Qualification Grp. F

09th September 2023 - 16:00

A Le Coq Arena

Estonia

Match Ended
Sweden

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

2

Average goals scored

2/6

Matches were draws

66%

Goals scored in first half

Friendlies

2024

Sweden

2

Estonia

1

2021

Sweden

1

Estonia

0

2018

Sweden

1

Estonia

1

2016

Sweden

1

Estonia

1

2014

Sweden

2

Estonia

0

EURO Qualification Grp. F

2023

Sweden

2

Estonia

0

Speltips & odds: Estland – Sverige

Sverige hade onekligen hoppats på att ha inlett EM-kvalet bättre. Man förlorade premiärmatchen, mot Belgien med 0-3, och följde sedan visserligen upp med att hemmaslå Azerbajdzjan med 5-0 – men det var en seger som kom med vissa jobbiga följder. Janne Andersson, onekligen pressad, rök ihop med Bojan Djordjic i Viasatstudion efteråt. I samlingen som följde blev det ny förlust, 0-2 mot Österrike, och nu ser det riktigt svårt ut att nå EM.

Fem matcher återstår, och vinner Sverige samtliga är man garanterade en plats i EM 2024. Men dessa matcher innefattar bland annat Belgien på bortaplan, vilket lär bli tufft. Men först väntar september månads samling, där Sverige alltså först spelar borta mot Estland på lördagskvällen, för att under tisdagen välkomna Österrike till Friends Arena.

Under träningarna har det funnits tydliga mönster i hur Sverige valt att formera laget, och det mesta tyder på att vi får se följande startelva mot Estland:

Robin Olsen

Emil Holm – Isak Hien – Victor Nilsson Lindelöf – Ken Sema

Dejan Kulusevski – Jens Cajuste – Samuel Gustafson – Emil Forsberg

Alexander Isak – Viktor Gyökeres

En startelva som rymmer Gyökeres väntas gå hem hos de svenska supportrarna. Gyökeres har gjort det riktigt bra i landslaget på senare tid, där han framför allt imponerade mot Azerbajdzjan. Dessutom har han gjort det bra i klubblagen, först i Coventry och sedan i Sporting Lissabon, under en längre period. Dejan Kulusevski får nu finna sig i att spela på mittfältet, där det blir mer defensivt ansvar, men det innebär ändå en totalt sett mer offensiv startelva.

Estland har precis som Sverige spelat tre matcher av kvalet, och har på dessa bara plockat en poäng. Man har förlorat mot Österrike och Belgien, precis som Sverige. Mot Azerbajdzjan lyckades man dock bara plocka en pinne.

Vårt speltips

Sverige ska bara vinna den här matchen, med tanke på läget i tabellen och även med tanke på hur bleka man varit tidigare. Nu gäller det att steppa upp och ta en säker seger, även för att bygga tro inför de kommande matcherna.

Janne mönstrar en offensiv elva, och vi tror att Sverige är i ledning redan i paus, för att sedan vinna matchen. ”Sverige leder i halvtid och vinner efter fulltid” spelas hos Expekt, till 1.92 gånger insatsen.

  • Vårt speltips: Sverige HT/FT
  • Odds: 1.92
  • Bettingsida: Expekt

Oddsen på Estland – Sverige är hämtade från Expekt Sverige. Bettingsidan är mycket etablerad i Sverige, och på den finner du många bra odds. Kolla också in bonuskoder innan ni spelar.

  • Användarvänligt
  • Stort utbud av odds
  • Oddsboostar

Mer odds & betting inför matchen

Ni finner fler odds på Estland – Sverige nedan.

Speltips Odds från Expekt
Över 2,5 mål 1.80
Under 2,5 mål 2.00
1X 3.25

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar