Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 7 jun, 2019

Albin Ekdal: ”Hoppas jag får ha Giampaolo som tränare igen”

Sampdorias tränare Marco Giampaolo uppges vara så gott som klar för AC Milan. Albin Ekdal önskar den välrenommerade tränaren lycka till.

Sampdoria har gjort ännu en fin säsong där de spelat bra fotboll, och en stor del av framgången tillskrivs lagets tränare Marco Giampaolo.

Säsongen som nyss avslutades var Giampaolos tredje som Sampdoriatränare, men det kan också ha varit den sista. Den Schweizfödde italienaren kopplas nämligen starkt ihop med AC Milan, som är ute efter nytt blod på – bland annat – tränarposten.

Gennaro Gattuso klev av från sitt uppdrag efter den uteblivna Champions Leagueplatsen, och hade visserligen fått sparken om han inte lämnat självmant. Jakten på en ersättare på tränarposten pågår nu för fullt för ”Rossoneri”, och man sägs bara vara detaljer från att göra klart med Giampaolo.

”En otroligt duktig tränare som är väldigt taktiskt skicklig”

På presskonferensen inför Sveriges landskamp mot Malta får Albin Ekdal frågan om vad han har att säga om sin tränare, och dennes eventuelle transfer till Milan:

– Det är en otroligt duktig tränare, väldigt taktiskt skicklig, extremt detaljinriktad, säger Albin Ekdal.

– Han får ännu mer utrymme att jobba med bättre spelare och kanske lite större budget om han går till Milan.

Albin Ekdal påpekar sedan att han inte fått bekräftat att någonting ska vara klart, men kommer ändå med en lyckönskning.

– Om han skriver på för Milan – jag tror inte det är bekräftat än enligt mina uppgifter – så önskar jag honom all lycka till och jag hoppas att jag får ha honom som tränare någon gång mer i karriären.

Slutligen får Albin Ekdal även en fråga om sin egen framtid.

Är din framtid fortfarande i Sampdoria?

– Jag tror det, ja.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar