Guardiola och Zlatan gick inte jämnt ihop
NYHETER

Att Zlatan Ibrahimovic och Pep Guardiola inte hade den bästa relationen har länge varit känt. Zlatan uppges ha sagt att han under någon träning kanske skulle tappa kontrollen över en arm och smälla till sin tränare.


Zlatan Ibrahimovic har redan berättat mycket om relationen mellan honom och Pep Guardiola, som tränade Barcelona när Zlatan spelade där. Guardiola slutade att prata med honom, frös ut honom och hade samtidigt svårt att tala rakt ut till Zlatan om sina tankar.

I biografin ”Pep Guardiola – Another Way of Winning”, skriven av journalisten och författaren Guillem Balague – som följt Guardiola och FC Barcelona på nära håll i många år – berättas lite om den andra sidan av myntet.

”Jävlas inte med mig, annars sliter jag huvudet av dig”

Inför matchen mot Real Madrid på Camp Nou, som spelades i november 2009, gick Zlatan skadad och det var länge osäkert om han skulle kunna medverka. Zlatan var "desperat" om att hinna återhämta sig i tid, och när lagets fystränare skickade dubbla budskap tände svensken till.

"Inför matchen mot Madrid i ligan på Camp Nou, led Ibra av en muskelskada och resultaten från ultraljudsskannern var inte övertygande när det gällde hans återhämtning. Pep ville inte ta några risker. Zlatan var desperat att spela i sitt första Clásico. "Jag kommer att bli frisk till matchen", fortsatte han att upprepa. Han var så spänd att en dag gick han till Barcas fystränare Lorenzo Buenaventura och försökte att greppa tag om hans hals. Spelaren hade fått nys om ett rykte att Buenaventura sa till spelaren att han skulle vara frisk till sammandrabbningen, och till Pep det motsatta: "Jävlas inte med mig, annars sliter jag huvudet av dig!" skrek Ibrahimović.", skriver Guillem Balague i sin biografi "Pep Guardiola – Another Way of Winning".

Till slut började Zlatan matchen på bänken, men byttes in tidigt i andra halvlek och gjorde matchens avgörande mål bara några minuter senare.

”Kanske tappar kontrollen över min arm och ger Pep en smäll”

Efter jul började relationen mellan Zlatan och Guardiola att kraftigt försämras. Zlatan har berättat om hur Guardiola kunde hälsa på alla men ignorera honom, eller hur han själv kunde gå in i ett rum, bara för att Guardiola då gick ut ur rummet.

Istället för att utnyttja den Zlatan som spelade i Inter, där han med sin fria roll styrde och dominerade matcher, begränsades Zlatan till en djupledslöpande målgörare eller till och med flyttades ut på kanten. För att använda svenskens egna ord: ”Barcelona köpte en Ferrari men körde den som en Fiat”.

I takt med att situationen inte förbättrades blev Zlatan mer trött på att acceptera läget, och började allt mer tydligt att visa sitt missnöje.

I boken står följande om när läget verkligen gick utför:

"Ibrahimovic startade ofta taktiska diskussioner under träningspass och dolde inte längre det faktum att han inte accepterade många av tränarens instruktioner.

Pep började att tappa tålamod, så nära till brytningspunkten att det inte var någon återvändo, och ibland visade han det öppet framför sina spelare. Relationen mellan spelare och tränare blev kylig och Zlatan började se Pep som en fiende. "Han ska vara försiktig med mig. Kanske att jag på träningen tappar kontroll över min arm och ger honom en smäll", sa han vid ett tillfälle.", står det att läsa i Balagues biografi.

Lämnade för Milan

Zlatan och Guardiolas relation kunde aldrig läka, och när säsongen var slut hade Zlatan bestämt sig för att aldrig mer spela under tränaren. Han fick till en flytt till AC Milan, där han var en oerhört starkt bidragande orsak till att klubben kunde ta sin första ligatitel på sju år.

Läs också:

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se