NYHETER

Nyligen skrev den 19-årige Alexander Isak på för klubben Real Sociedad. Dock valde Dortmund att låta honom gå på bara ett villkor, vilket är att ha möjligheten att köpa tillbaka honom. 

Alexander Isak blev värvad för 80 miljoner svenska kronor, motsvarande ungefär 8 miljoner euro av Real Sociedad från Borussia Dortmund. Dock förbehåller Dortmund sig rätten att kunna köpa tillbaka Isak när de vill, en återköpsklausul med andra ord. Isak menar att han alltid drömt om att spela i det spanska La Liga och detta kallar jag för inget annat än en möjlighet för Alexander Isak att bli en världsstjärna. Nu har han de rätta förutsättningarna för det. Alexander Isak sade bland annat ”Jag gillade hela grejen och jag har sedan tidigare sett att klubben (Real Sociedad) frambringar unga spelare och ger dem chansen. Både staden och klubben är bra och det kändes som ett bra beslut och det är jag glad över”.

Isak började spela med AIK A-lag när han enbart var 16 år gammal och gjorde totala 14 mål på 24 spelade matcher. Grabben var på en helt annan nivå och vissa trodde till och med att han skulle bli Sveriges nya Zlatan Ibrahimovic. Sedan kom år 2017 då Alexander Isak blev köpt av Borussia Dortmund för att ha uppvisat en riktigt bra insats hos AIK. Till en första anblick verkade Borussia Dortmund ett godtyckligt alternativ eftersom man trodde att de var ett lag som främjade unga talanger och därefter göra dem till en av Europas främsta.

Alexander Isak gavs dock inte mycket speltid hos Borussia Dortmund. År 2017 spelade han enbart fem matcher med A-laget och under samma år blev han nerskickad till B-laget där han fick spela tretton matcher. På dessa tretton matchen gjorde den företagsamme Isak totalt fem mål. Detta utmynnade i att Willem var ett av lagen som fäste sina ögon vid den unge svensken. Willem fick enligt sina önskningar Isak och han gjorde mer än förväntat. Den unge svensken gjorde mål på alla sina tolv matcher i Eredivisie och detta blev stort i hela Europa. För en stund trodde man att Alexander Isak försvann men nu visade den unga svensken att han fortfarande har ess i sin rockärm.

Jag är helt säker på att Alexander Isak hade platsat i Dortmund. Jag tror det är mer en fråga om tillit och mod, det vill säga om Dortmund vill gå hela vägen eller ej genom att ge honom den speltid han behöver. När Dortmund flyttar ner han till B-laget, skickar han på lån till Willem och slutligen låter Real Sociedad köpa honom med en möjlighet att köpa tillbaka honom reflekterar att Dortmund är en klubb som väljer att vara försiktiga och inte vill investera tid och energi på spelare som de är osäkra på. Istället avvaktar de och låter andra lag förutom deras A-lag göra jobbet. På det sättet kan de följa hans utveckling vilket de själva skrivit på sin Twitter, där de skrev att de kommer hålla ett öga på hans utveckling. Alexander Isak kanske blir återköpt och då kan man ju fråga sig om hur mycket pengar det kommer att handla om. Aja hursomhelst önskar jag den 19-årige Alexander Isak all lycka!

 

Läs gärna också: 

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se