Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 24 okt, 2019

Rösler: ”Vi ska ha mycket boll och vara kliniska”

Malmö FF tar emot FC Lugano i Europa League. Malmös tränare Uwe Rösler tror på en tuff utmaning för sitt lag.

Malmö FF inledde sitt Europa League-gruppspel med att förlora borta mot Dynamo Kiev, efter att ha släppt in ett sent avgörande mål.

I den andra omgången tog man emot FC Köpenhamn på Stadion, och hade nog hoppats på att vinna. Det slutade i ett oavgjort resultat, vilket väl är godkänt men inte mer. När laget nu tar emot Lugano, har Malmö stor press på sig att vinna. Här kan ni hitta er Malmö FF – FC Lugano live stream.

Lugano har fått stämpeln som något av gruppens ”slagpåse”, och setts som det enda lag utan rimlig chans på vidareavancemang. Lugano har inlett säsongen oerhört svagt, och ligger på 8:e plats av de 10 lag som ryms i schweiziska ligan.

Malmös tränare Uwe Rösler trycker på att man verkligen inte ska underskatta sina motståndare.

– Laget som kommer 3:a i schweiziska ligan kvalificerar sig direkt till Europa League, vilket säger allt om hur hög kvalitet fotbollen där håller. Lugano har ett rutinerat lag och spelare som är duktiga på små ytor. Vi måste vara smarta, aggressiva och spela som ett lag för att vinna matchen, säger Uwe Rösler på presskonferensen inför matchen.

I dagsläget har Malmö och Lugano 1 poäng var, medan Dynamo och FCK har 4 poäng var. Rösler vill se ett dominant och samtidigt effektivt MFF ikväll.

– Det är alltid en utmaning att spela i Europa och det tycker jag om. Min förhoppning är att vi kommer att ha mycket boll och det är väldigt viktigt att vi är kliniska när möjligheterna dyker upp. Jag tror att första målet blir viktigt, säger Rösler.

Eric Larsson, som Rösler bekräftar kommer spela från start, säger att förlusten mot Hammarby senast var väldigt tung för hela laget. Han är glad över att laget för möjlighet att så pass kort efter matchen studsa tillbaka:

– Det blir gott att nu ha en ny match så pass tidigt, så kan vi gå samman och förhoppningsvis vinna. Vi behöver vara solida defensivt samtidigt som vi måste vårda bollen och få Lugano-spelarna trötta, säger högerbacken.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar