Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 12 jun, 2019

Mohammed Salah – Skrattar bäst skrattar sist

Mohammed Salah fick äntligen spela alla nittio minuter i senaste Champions League-finalen mot Tottenham. I den tidigare CL-finalen blev Mohammed Salah utbytt på grund av att Sergio Ramos bryskt tacklade ner honom på marken. Denna gång fick Mohammed Salah äntligen ”ta hämnd” på Sergio Ramos genom att vinna årets Champions League.

År 2018 var Mohammed Salah tvungen att gå av planen på grund av att Sergio Ramos hänsynslöst tacklade ner honom på marken. Mohammed Salah var en viktig ingrediens i finalen för sitt lag Liverpool, men missade sin chans på grund att vissa spelare som Ramos väljer att spela riktigt fult. Under matchen hånade Ramos Salah när egyptiern var påväg ut ur planen. Istället för att visa respekt vanhedrade Ramos honom och efter matchen bad aldrig Ramos om förlåtelse och erkände aldrig att han gjorde något fel.

I finalen mot Tottenham var det Mohammed Salah som inledde matchen genom att göra mål på straff. Länge under matchens gång stod det 1–0 till Liverpool tills Divock Origi avslutade matchen med det andra målet. När Liverpool vann finalen med 2-0 sade Salah följande: ”Helt ärligt talat vet jag inte vad jag ska säga men alla är glada nu. Jag är väldigt glad att få spela en andra final i rad och då få spela i 90 minuter, äntligen! Alla gjorde sitt bästa för att vinna matchen. Alla lagen var fantastiska idag!”. Uttalandet som Salah gjorde här blev en pik till Sergio Ramos. Vad skönt det måste ha känts att ta denna ”hämnd”.

Mohammed Salah blev också den första egyptiske fotbollsspelaren som någonsin vunnit Champions League. Den 26-årige egyptiern sade: ”Jag har uppoffrat en hel del i min karriär, särskilt när jag åkt från min by till Kairo för att spela och åter tillbaka hem. Att vara en egyptier på denna nivå är otroligt. Sen jag var sju år gammal har min dröm varit att en dag vinna Champions League-titeln. Jag vill även nästa år bli den första arabiske spelaren att vinna CL-titeln två gånger”.

När Mohammed Salah blev skadad i finalen den 26:e maj så uppstod det stora bekymmer. Det var samma år som världsmästerskapet i fotboll skulle spelas och han var Egyptens viktigaste spelare. Den där tacklingen som Sergio Ramos gjorde utmynnade i ett nationellt problem. Salah kunde onekligen inte glömma det Ramos hade gjort mot han men som tur hann Salah spela nästan hela världsmästerskapet med Egyptien. Dock satt han på bänken den första matchen mot Uruguay.

Detta år blev Salahs år och blev även en kompensering för det som skedde den 26:e maj år 2018. Först var det Sergio Ramos som skrattade, men nu är det Mohammed Salah som skrattar. Skrattar bäst skrattar sist.

Läs gärna också:

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar