NYHETER

Jürgen Klopp har spelat flera finaler sedan år 2012 och aldrig vunnit ett enda av dem. Trots alla motgångar gav aldrig Jürgen Klopp upp och vann slutligen det han längtat som mest efter, nämligen Champions League. 

När visslan ljöd på Wanda Metropolitano hade Jürgen Klopp äntligen kammat hem sin första Champions League-titel. Detta var nog en av hans största dagar som han fått uppleva. Lycklig som han var, valde han att dricka så mycket öl att han blev salongsberusad på paradbussen. Jag tror vi alla var innerligt glada för hans skull eftersom det är sådana stunder som betyder som mest för en tränare som aldrig vunnit Champions League tidigare.  

Den första stora finalen som Jürgen Klopp fått spela var när hans Borussia Dortmund mötte Bayern München. Året var 2013 och Champions League-finalen spelades mot Bayern München. Det var samma år som Borussia Dortmund enträget var tvungna att slå ut lag som Ajax, Real Madrid och Manchester City i Champions League för att nå ända till finalen. I finalen kvitterade Dortmund till 1-1 som sedan Bayern Münchens Arjen Robben utökade till 2-1 i 89:e minuten. Klopp var nära, men nära skjuter ingen hare och det var onekligen en av hans värsta nätter någonsin.

Sedan kom dagen då det var dags att möta Real Madrid i Champions League-finalen år 2018. Liverpool hade slitit sig förbi vid den tidens regerande mästare i Premier League, det vill säga Manchester City som de slog ut i kvartsfinal. I semifinal mötte de Roma som de slog ut med 5-2 efter båda mötena. Finalens första mål kom efter att Karius tabbade sig och lät Benzema inleda matchen med 1-0. Sedan kvitterade Liverpool på hörna. I slutändan förlorade Liverpool matchen med 3-1, där Karius stod för två misstag. Klopp slapp i alla fall gå hem som syndabocken då Karius fick all skuld på sig. Jürgen Klopp kommenterade även Sergio Ramos bryska tackling på Mohammed Salah efter matchen genom att säga ”Domaren borde ha modet att göra beslutet i matchen. I denna situation fick vi inte det (ett rött kort för Sergio Ramos) … folk kommer säga att jag är svag och en dålig förlorare. Det är jag inte. Det är inte så att jag kommer vakna på morgonen och tänka: Ramos!”.

Jürgen Klopp är ännu ett bevis på att man aldrig får ge upp. Han är också ett exempel på hur man ta lag som Liverpool och Borussia Dortmund och göra dem till ett av världens bästa lag. Genom hans taktiska idé vilket är att pressa lagen högt upp på plan tog han Liverpool ända till månen. Liverpool är nu världens bästa fotbollslag. Kalla det tur om du vill, men jag kallar det för hårt slit.

Läs gärna också: 

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

-

Ingen välkomstbonus

5. Rizk

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se