Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 12 mar, 2018

Svenska Cupen: Allt inför Djurgården – Häcken

Ikväll spelar Djurgården mot BK Häcken i Svenska Cupen, i en kamp om en plats i semifinalen. Här ger vi er det viktigaste inför matchen.

Svenska Cupen går mot sin slutfas, och endast fem matcher återstår innan vi kan kora vinnaren av årets Cupspel.

I lördags slog Malmö FF ut IFK Göteborg, och under söndagen tog Östersund semifinalplatsen på bekostnad av GAIS. På lördag ställs Östersund och Malmö mot varandra, i semifinalen i Östersund. Det blir första gången Fouad Bachirou kommer tillbaka till Jämtkraft Arena, och det blir också en kraftmätning mellan Sveriges just nu – antagligen – starkaste lag.

Kan bli derby i semifinalen

Under måndag kväll spelar Djurgården kvartsfinal mot BK Häcken, och på tisdagskvällen möts AIK och Örebro i den sista kvartsfinalen. Det är alltså långtifrån osannolikt att vi får se ett Stockholmsderby i semifinalen, och i så fall är väl AIK, av historian att döma, så gott som finalklart redan…

Djurgården mot Häcken spelas ikväll klockan 19:00, och läget i Djurgårdens trupp kunde ha varit bättre.

– Läget är kanske inte så bra som vi har hoppats på, det har varit två perioder med sjukdomar, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel. Vi hade en första för ett par veckor sedan och nu kom det en ny period med förkylningar och virussjukdomar. Det gör att det varit tunt med folk på träningarna och vi har kanske inte kunnat träna på det vi önskar att vi hade kunnat göra. Men det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Några spelare kommer nog att missa matchen.

De spelarna som besvärats av sjukdom de senaste dagarna är Amadou Jawo, Andreas Isaksson, Haris Radetinac och Kevin Walker. Återstår att se vilka spelare som är friska till kvällens match.

Häckens assisterande tränare Teddy Olausson säger att laget ska fortsätta göra det de är bra på för att nå framgång i kvällens match.

– Vi skapade mycket lägen i andra halvlek mot Sundsvall, och det ska vi ta med oss till matchen mot Djurgården, säger Olausson. För att besegra Djurgården krävs det att vi fortsätter ha en bra defensiv och ser upp på deras fasta situationer där de är väldigt bra. Och fortsätta jobba med anfallsspelet och det som vi gjort bra i matcherna före denna. Modet blir viktigt i denna match.

Djurgårdens startelva i senaste matchen, mot Jönköpings Södra

Isaksson
Gunnarsson – Une Larsson – Olsson – Augustinsson
Radetinac – Karlström – Walker – Kozica
Mrabti – Kadewere

Häckens startelva i senaste matchen, mot GIF Sundsvall

Abrahamsson
Wahlström – Lindgren – Ojala
J. Andersson – Friberg – Faltsetas – Berggren – Arkivuo
Paulinho – Mohammed

Djurgården vann samtliga av sina tre gruppspelsmatcher, mot Degerfirs, IK Frej Täby och Jönköpings Södra. Häcken vann mot IFK Värnamo och Norrby, men spelade oavgjort mot GIF Sundsvall.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar