Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 4 jan, 2018

Officiellt: Christiansen lämnar MFF

Malmö FF:s Anders Christiansen lämnar klubben. Dansken är klar för KAA Gent.

I september 2017 förlängde Anders Christiansen sitt kontrakt med Malmö FF. Christiansen tecknade under ett avtal som skulle gälla över 2022, och förklarade att han var lycklig över att förlänga.

Men under vintern har dansken, som utsågs till Allsvenskans bäste spelare på Fotbollsgalan, ryktats bort. Större klubbar med bättre fotbollsnivå och fetare bankkonton har ryckt i honom, och nu lämnar Christiansen Malmö och Allsvenskan.

Klar för KAA Gent

Belgiska KAA Gent har köpt loss Christiansen, och affären har bekräftats på Malmö FF:s hemsida. Vad övergångssumman är nämns inte, men sportchef Daniel Andersson berättar att kontraktsförlängningen man gjorde tidigare, främst var för att öka intäkterna vid en senare försäljning.
– När vi i somras förlängde kontraktet, trots intresse från andra klubbar, var Anders tydlig med att han fortsatt var intresserad av internationella anbud och därför kom vi överens om att MFF skulle ge den möjligheten. En förutsättning, som båda parter var helt överens om, var att MFF i så fall skulle få ett bättre totalt ekonomiskt utfall än vad fallet hade blivit utan förlängningen. Vi hade mycket gärna sett honom kvar, både för MFF:s skull och för att vi tror han hade kunnat få bättre erbjudanden efter en ny framgångsrik säsong, men vi skiljs som de bästa av vänner och ser gärna Anders tillbaka i MFF längre fram.

Daniel Andersson fortsätter:
– Med sin spelstil och personlighet har Anders varit en mycket viktig spelare för MFF, både på planen och i omklädningsrummet.

”Vill uppnå så mycket som möjligt med min karriär”

Anders Christiansen förklarar sitt beslut på Malmö FF:s hemsida:
– Jag har alltid haft en dröm om att uppnå så mycket som möjligt med min fotbollskarriär och jag tycker det är en helt naturlig tidpunkt för mig att ta mig an nästa utmaning i karriären.
– Jag har haft det fantastiskt och älskat att spela för MFF, fortsätter Christiansen. Jag har vunnit mästerskap och har haft fantastiska lagkamrater. Den inramning ni supportrar skapar är magisk. Alla fotbollsspelare borde få uppleva det men det är bara några få av oss som får det, jag är tacksam för att jag varit en av dem. Man kan inte garantera något i denna fotbollsvärld men jag hoppas uppriktigt att det blir på återseende.

Totalt blev det 49 allsvenska matcher, 7 matcher i Svenska cupen och 2 Champions League-kvalmatcher för Anders Christiansen i Malmö FF.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar