Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 23 aug, 2019

Kim Bergstrand inför MFF: ”Seriefinal mot de som dominerat svensk fotboll”

Kim Bergstrands Djurgården ställs mot Malmö i en seriefinal på söndag. Till Djurgårdens hemsida uttalar han sig inför den viktiga matchen.

Djurgården har överträffat alla förväntningar under den här säsongen, och toppar Allsvenskan efter 20 omgångar.

På andra plats ligger förhandsfavoriterna Malmö FF, tre poäng bakom. Den här helgen ställs de två lagen mot varandra i något av en seriefinal och en definitiv sexpoängsmatch. Antingen rycker Djurgården, eller så landar lagen på samma poäng. Så länge det inte slutar oavgjort och ställningen förblir densamma.

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand ser fram emot matchen. Om ni vill titta på stormötet kan ni läsa här om var ni finner en bra Malmö – Djurgården live stream.

– Det är seriefinal mot det lag som dominerat svensk fotboll de senaste åren så det är jäkligt kul så klart, säger Bergstrand till Djurgårdens hemsida. Det kommer att vara fullsatt på läktarna och det blir antagligen en spännande match.

Under torsdagen slog Djurgården ut division 1-laget Akropolis IF, efter att ha vunnit med 2-1. Ingen övertygande seger men en seger, och även en chans att lufta lite yngre spelare och spelare i behov av speltid.

– Det viktiga mot Akropolis var att vi vann och att vi inte fick några skador. Spelmässigt var det ingen direkt föreställning men vi röjde hindret mitt emellan två allsvenska matcher och gav unga spelare chansen att visa upp sig.

”Vi dominerade till stor del mot MFF hemma”

Djurgården och Malmö möttes nyligen, för bara en dryg månad sedan. Då slutade matchen 1-1.

– Vi mötte Malmö nyligen så vi har rätt bra koll på dem. De har en väldigt bra trupp med erfarenhet, talang och dubbla uppsättningar på så gott som alla positioner. Dessutom är de obesegrade sedan i april så det är naturligtvis ett mycket bra lag vi ställs emot.

– Men vi gjorde en bra match mot MFF hemma på Tele2 Arena där vi dominerade matchen till stor del så vi har all chans att störa dem och det vi gjorde bäst då kommer vi givetvis att försöka göra igen på söndag. Men nu är det ett riktigt gräs istället för konstgräs, och det har gått en tid där båda lagen hunnit utvecklas så vi får se hur matchbilden blir.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar