Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 5 apr, 2017

Travtips – Bäst odds på v75, v86 & v64

I Sverige finns det egentligen en enda stor hästsport. Det är naturligtvis travsport som är allra störst. Inom denna sport så finns det främst tre olika grenar – V65, V75, och V86. Det tävlas ofta inom travsporten, och skapar möjlighet för dig att lämna in travspel varje gång.

Här kommer vi att rekommendera dig till sidor där du kan betta på trav med bästa oddsen. Som du kanske känner till har ATG varit en oddssida som tidigare haft monopol på travodds. Det är dessvärre inte den sida som nu för tiden ger de högsta och bästa oddsen på trav i Sverige.

Andra bettingsidor som Unibet & bet365 har nu med trav i sitt utbud. De erbjuder nu bättre odds på trav än vad t.ex. ATG har. Det är därför bra att jämföra travodds innan du bestämmer dig för att lägga ditt tips.

Travspel & betting

Den allra största grenen inom travsport i Sverige är V75. Därför är det inte speciellt konstigt att det är flest människor som söker efter V75 travtips. Vi kan här rekommendera dig vidare till travtips i form av bettingsidor som erbjuder trav idag.

Du kan dra stor nytta av våra råd. Vi är ganska säkra att vi kan guida dig till sidor med bäst odds på trav och V75. Speciellt om du just nu speelar inne hos ATG. De erbjuder idag ganska dåliga odds på travsport i jämförelse med andra.

Det är alltid bra att kolla upp vilken betting, och vilka odds som är bäst för dig att spela på inom trav. Det är aldrig

Nedan kan du se vilka sidor vi rekommenderar dig att lägga dina travspel på V75 hos. Faktum är att det går att tippa på mer trav utöver V75 hos dessa bookmakers. Det finns gott om chanser att lägga travtips även på V86. V65 och V64.

 • Bet365 – Travspel med hög odds
 • Unibet – Störst utbud av travsport

Om du säker efter V75 tips på specifika lopp eller tävlingar så kan du läsa mer om de bland våra speltips. Där kommer vi att uppdatera dig med nya och fräscha travtips idag om en tävling är nära.

Om du idag är en flitigt spelare på odds inom trav hos ATG, så har du mycket att vinna på att byta bettingsajt. Du hittar nämligen med största sannolikhet de bästa oddsen på trav inne hos en oddssida på nätet.

Det finns naturligtvis andra grenar inom travsporten som kan vara intressanta för de som gillar V75. Det finns t.ex. V64, V65, och V86 som anses vara störst i Sverige.

Mycket inom trav handlar just om betting och tips. Det är lite därför som trav är så stort i Sverige, och kanske har vi mycket att tacka ATG och Svenska Spel för detta.

Vad är skillnaden mellan V75, V86 & V65?

V:et står för vinster och skillnaden mellan alla dessa grenar inom travsporten är vinsterna. Loppen är det i stort sett ingen skillnad mellan V75, V86, och V65. Däremot så brukar de allra bästa travhästarna i Sverige ställa upp i V75. Det är nämligen den populäraste grenen inom travsport.

V75 kan ses som Allsvenskan i fotboll, eller SHL i hockey. V75 är helt klart den serie som drar mest publik och är framför allt där flest spelare bettar på travtipsen. Näst störst i Sverige är V65, och minst är förvånadsvärt nog V86. Sedan finns det även andra grenar inom travsporten som du kan spela odds på.

Kanske är det så att de bästa travhästarna ställer upp i lopp inom V75, men det är inte alltid där du har bäst chanser att vinna mycket pengar. Många påstår att det är enklare och bättre att lägga sina travtips på V86. Vilket vi till viss del kan hålla med om.

Det är inte alltid så enkelt för någon utomstående att direkt förstå sig på hur trav i Sverige fungerar. Därför är det alltid bäst att läsa på lite inom travet innan du börjar att spela hos någon bettingsida eller lägger ditt första travtips. Det ökar inte bara din förståelse för trav, utan även dina vinstchanser att vinna pengar på travsport.

Trav live stream

Det finns idag ingen större utgivare av live streams inom travsporten. Det innebär att det är ganska svårt att få tag i bra streams. Istället så har TV4 traditionsengligt sett till att trav sänds på TV.

Våra förhoppningar är dock att de live streaming sidor med sport även kommer att lägga till trav i sitt utbud. Det skulle nog glädja många svenskar som tippar på travsport, men ändå inte har tillgång till att se travloppen live via streaming på nätet.

Kanske så kommer Unibet eller Bet365 att sända live från travloppen som går av stapeln. Detta är tyvärr bara något som vi kan spekulera kring, men visst hade det varit roligt!

Om du vill se annan hästsport än just trav så finns det goda chanser för dig att strema galopp på nätet. Det är något som du kan se via live stream inne hos bet365. Det är perfekt för dig som vill kombinera trav med galopp som är en form av hästsport, fast kanske lite mer intensiv.

Bet365 är en bookmaker som valt att visa massor av olika sport stream. Det är inte alls ovanligt att du kan hitta sändningar från ishockey, fotboll, bandy, handboll och mycket mera bland deras utbud.

Trav på TV

Det är möjligt att följa stora travlopp och travhästar på TV4. De har under en lång tid både sänt lopp, men även en expertstudio. Det går nästan alltid att se Sverige största travlopp på TV4. Om de inte visar hela travlopp så kommer de åtminstone att visa highlights eller målgångarna för dessa lopp.

Det har uppskattats av många som intresserar sig av travspel på nätet. De travexperter som du kan ta hjälp av är ibland väldigt bra, men självklart bara om du vinner.

Vi tycker att du borde ta hjälp av de travtipsen som du får från TV4, men även våga gå på dina egna känslor. Det är väldigt sällan som TV4 har alla rätt, och i flera fall så har de anklagats för att ge falska speltips på trav i Sverige.

Kända travlopp i Sverige

I Sverige så är trav en mycket stor sport som lockar många svenskar att spela på betting. Det är främst under de största loppen och tävlingar som allra flest väljer att spela på travtips.

Travloppen som anses vara allra störst i Sverige kommer vi att rada upp här nedanför.

 • Olympiatravet
 • Elitloppet
 • Åby Stora Pris
 • Sundsvall Open Trot
 • Svenskt Travderby

Detta är bara några få av alla lopp som travhästar springer om året. Det är som vi tidigare nämde under dessa lopp som flest människor lämnar i sina travtips. Det finns garanterat mer information att hämta om dessa travlopp på internet.

Travbanor i Sverige

Travsporten har vuxit sig väldigt stor i Sverige, och just nu så hittar vi flera stora travbanor runt om i landet. Allra längst i söder så har vi Jägersro som ligger i Malmö, och i norr så hittar vi Bodens travbana. Det är utan tvekan en sport som intresserar många människor, och varje lopp drar en stor publik som håller tummarna på de travhästar som de spelat på.

Nedan kommer vi att rada upp några av de travbanor som anses vara störst i Sverige. Du kan själv besöka en travbana nära dig om du skulle vilja uppleva trav live!

 • Solvalla
 • Jägersro
 • Axevalla
 • Halmstadtravet
 • Bodentravet (Torpgärdan)
 • Örebrotravet
 • Kalmartravet
 • Färjestadstravet

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar