Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 jul, 2022

Sverige – Portugal (17/7): Speltips, odds & inför

Sverige Portugal speltips

Sverige ska säkra kvartsfinalplatsen i EM! På söndag kväll möter man Portugal, och vid minst en poäng är avancemanget klart. Ta del av våra tankar inför matchen, och se vårt speltips med odds.

Den sista gruppspelsrundan är redan igång, och på söndag kväll är det dags för Grupp C, Sveriges grupp, att avgöras. Som det ser ut nu har faktiskt alla lag chans på avancemang, men det är fördel Sverige och Nederländerna.

Sverige ställs emot Portugal i den sista matchen, och tar de svenska fotbollsdamerna minst en poäng säkrar man avancemang till kvartsfinalen. Men seger och bra målskillnad är också viktigt, för att sluta före Nederländerna i gruppen och därmed slippa möta Frankrike i kvarten. Här ger vi er vårt speltips till Sverige – Portugal!

Match: Sverige – Portugal
Matchstart: Kl. 18:00, den 17/7
Vad: Dam-EM
Var: Leigh Sports Village
Live stream: Sverige – Portugal stream
TV-kanal: TV4
Speltips: Sverige HT/FT (1,95 hos Bet365)

Inför matchen

  • Sverige behöver ta minst en poäng för att gå vidare från gruppen.
  • Om Sverige slutar tvåa i gruppen väntar Frankrike i kvartsfinal, medan gruppseger ger ett enklare motstånd.
  • Portugal måste vinna matchen för att ta sig vidare.

Statistik & startelvor

[sports data-token=’k2U6hghcyTybaoBsLY9qwhjZMnz6ZAUif8roaUS7′ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Speltips & odds: Sverige – Portugal

Resultatmässigt har Sverige stått för en helt ok start på dam-EM, med fyra poäng på två matcher. Oavgjort mot de regerande Europamästarna Nederländerna, och planenlig seger mot Schweiz. Tittar vi på hur det sett ut spelmässigt däremot, hade man definitivt hoppats på mer.

Mot Nederländerna möttes två på pappret starka lag, som spelade som två sämre lag. Det bjöds knappast på någon vacker fotboll, men 1-1 får ändå anses vara någorlunda rättvist. Mot Schweiz lyckades Sverige vinna, men med nöd och näppe. Flertalet spelare blev trots segern underkända i kvällstidningarna, och ska Sverige gå långt i den här turneringen måste det se bättre ut inom kort.

Vi kan trösta oss med den gamla klyschan att mästarlag brukar inleda svagt, för att sedan trampa igång allt längre turneringen lider. Om detta stämmer, kan det trots allt bli en riktigt fin, blågul sommar.

I den sista gruppspelsmatchen ställs Sverige emot Portugal, som var gruppens förväntade slagpåse. Tack vare att man tog en poäng emot Schweiz i sin premiärmatch, har man dock fortfarande chans på avancemang till kvartsfinal. Men för att lyckas med det krävs seger mot Sverige, vilket knappast är någon enkel uppgift.

Vårt speltips

Sverige behöver bara en poäng för att ta sig vidare, men vill nog gärna åt gruppsegern. Slutar man tvåa tvingas man nämligen möta en av guldfavoriterna Frankrike i kvartsfinal, medan en förstaplats skulle ge enklare motstånd i form av Island, Belgien eller Italien. För att vinna gruppen måste Sverige slå Portugal med fler mål än vad Nederländerna slår Schweiz.

Vi tror att ett Sverige som jagar en seger med flera mål kommer att gå ut med full fart redan från start. Dessutom måste även Portugal gå framåt, då man behöver vinna för att gå vidare. Vi väntar oss svensk ledning redan innan paus, och därefter seger vid full tid. Detta spelas till 1,95 gånger insatsen, hos Bet365.

  • Vårt speltips: Sverige HT/FT
  • Odds: 1,95
  • Spelsida: Bet365

Titta mer än gärna in lite olika oddsbonusar innan ni placerar ert spel.

Annan betting inför matchen

Vi spelar att Sverige leder i paus och vinner. Men titta gärna in andra odds på matchen.

Speltips Odds från Bet365
Över 2,5 mål 1,57
X2 3,25
Under 2,5 mål 2,35

Relaterat

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar