Sverige - Portugal (17/7): Speltips, odds & inför

Sverige Portugal speltips


Sverige ska säkra kvartsfinalplatsen i EM! På söndag kväll möter man Portugal, och vid minst en poäng är avancemanget klart. Ta del av våra tankar inför matchen, och se vårt speltips med odds.

Den sista gruppspelsrundan är redan igång, och på söndag kväll är det dags för Grupp C, Sveriges grupp, att avgöras. Som det ser ut nu har faktiskt alla lag chans på avancemang, men det är fördel Sverige och Nederländerna.

Sverige ställs emot Portugal i den sista matchen, och tar de svenska fotbollsdamerna minst en poäng säkrar man avancemang till kvartsfinalen. Men seger och bra målskillnad är också viktigt, för att sluta före Nederländerna i gruppen och därmed slippa möta Frankrike i kvarten. Här ger vi er vårt speltips till Sverige – Portugal!

Match: Sverige – Portugal
Matchstart: Kl. 18:00, den 17/7
Vad: Dam-EM
Var: Leigh Sports Village
Live stream: Sverige – Portugal stream
TV-kanal: TV4
Speltips: Sverige HT/FT (1,95 hos Bet365)

Inför matchen

  • Sverige behöver ta minst en poäng för att gå vidare från gruppen.
  • Om Sverige slutar tvåa i gruppen väntar Frankrike i kvartsfinal, medan gruppseger ger ett enklare motstånd.
  • Portugal måste vinna matchen för att ta sig vidare.

Statistik & startelvor

Speltips & odds: Sverige – Portugal

Resultatmässigt har Sverige stått för en helt ok start på dam-EM, med fyra poäng på två matcher. Oavgjort mot de regerande Europamästarna Nederländerna, och planenlig seger mot Schweiz. Tittar vi på hur det sett ut spelmässigt däremot, hade man definitivt hoppats på mer.

Mot Nederländerna möttes två på pappret starka lag, som spelade som två sämre lag. Det bjöds knappast på någon vacker fotboll, men 1-1 får ändå anses vara någorlunda rättvist. Mot Schweiz lyckades Sverige vinna, men med nöd och näppe. Flertalet spelare blev trots segern underkända i kvällstidningarna, och ska Sverige gå långt i den här turneringen måste det se bättre ut inom kort.

Vi kan trösta oss med den gamla klyschan att mästarlag brukar inleda svagt, för att sedan trampa igång allt längre turneringen lider. Om detta stämmer, kan det trots allt bli en riktigt fin, blågul sommar.

I den sista gruppspelsmatchen ställs Sverige emot Portugal, som var gruppens förväntade slagpåse. Tack vare att man tog en poäng emot Schweiz i sin premiärmatch, har man dock fortfarande chans på avancemang till kvartsfinal. Men för att lyckas med det krävs seger mot Sverige, vilket knappast är någon enkel uppgift.

Vårt speltips

Sverige behöver bara en poäng för att ta sig vidare, men vill nog gärna åt gruppsegern. Slutar man tvåa tvingas man nämligen möta en av guldfavoriterna Frankrike i kvartsfinal, medan en förstaplats skulle ge enklare motstånd i form av Island, Belgien eller Italien. För att vinna gruppen måste Sverige slå Portugal med fler mål än vad Nederländerna slår Schweiz.

Vi tror att ett Sverige som jagar en seger med flera mål kommer att gå ut med full fart redan från start. Dessutom måste även Portugal gå framåt, då man behöver vinna för att gå vidare. Vi väntar oss svensk ledning redan innan paus, och därefter seger vid full tid. Detta spelas till 1,95 gånger insatsen, hos Bet365.

  • Vårt speltips: Sverige HT/FT
  • Odds: 1,95
  • Spelsida: Bet365

Titta mer än gärna in lite olika oddsbonusar innan ni placerar ert spel.

Annan betting inför matchen

Vi spelar att Sverige leder i paus och vinner. Men titta gärna in andra odds på matchen.

Speltips Odds från Bet365
Över 2,5 mål 1,57
X2 3,25
Under 2,5 mål 2,35

Relaterat

André Alsanati har ordnat irakiskt pass och bekräftar: Väljer Iraks landslag
André Alsanati har ordnat irakiskt pass och bekräftar: Väljer Iraks landslag
André Alsanati har skaffat irakiskt pass och bestämt sig för att börja representera Iraks landslag.
21 mars, 2023 | Emil Sandberg
Barcelona – Real Madrid: Se live stream & TV (19/3)
Barcelona - Real Madrid: Se live stream & TV (19/3)
El Clasico mellan Barcelona och Real Madrid väntas bli ett helt öppet möte. Se hur du streamar gigantmötet online eller ser det på en TV.
16 mars, 2023 | Katten Jansson
Stryktipset – 18 mars (18/3): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 18 mars (18/3): Tips, förslag & analys
Ta del av speltips och matchanalyser inför Stryktipset den 18 mars. Vi spelar 96 rader.
16 mars, 2023 | Emil Sandberg

Emil Sandberg

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning. Emil har genom åren avslöjat flertalet stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll. Instagram: https://instagram.com/emilvsandberg