Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 10 apr, 2021

Elfsborg – Djurgården, 11/4: Speltips, odds & inför

Elfsborg och Djurgården ställs emot varandra i Allsvenskans första omgång. Vi delar här med oss av vårt speltips till matchen på Borås Arena 11/4.

Elfsborg var en av Allsvenskans positiva överraskningar ifjol, och Djurgården gjorde det hyfsat de också. Nu ställs lagen mot varandra i Allsvenskans första omgång, i en spännande toppmatch.

Här delar vi med oss av speltips till Elfsborg – Djurgården. Vill ni läsa om Allsvenskan streams kan ni följa länken här.

Vad: Elfsborg – Djurgården
När: Den 11/4, kl. 17:30
Vart: Borås Arena
Live stream: Elfsborg – Djurgården
Vad: Omgång 1 i Allsvenskan
Speltips: Djurgården vinner matchen (2.63 hos Unibet)

Inför matchen

  • Matchen mellan Elfsborg och Djurgården tillhör omgång 1 i Allsvenskan 2021.
  • Djurgården har inte vunnit på Borås Arena sedan 2014.
  • Djurgården gjorde en stark försäsong, där man vunnit samtliga matcher utom cupsemifinalen mot Hammarby.

Speltips inför matchen

Jimmy Thelin har länge snackats upp som en av Allsvenskans mest spännande tränare, och efter att ha sett hans två första år i Elfsborg har det varit svårt att förstå varför. Men ifjol släppte det för Thelins Elfsborg, som lyckades landa så högt upp som på andra plats.

En av spelarna som stack ut var försvararen Joseph Okumu, som är snabb och stark, och dessutom skicklig både försvarsmässigt och med boll. Att han ännu är kvar i Elfsborg är förvånande, men välkommet för de gula. Ett annat stort utropstecken var mittfältaren Simon Olsson, som var väldigt framträdande under fjolåret.

Djurgården vann Allsvenskan 2019, och följde upp guldet med att sluta fyra år 2020. Likt många av de andra topplagen var poängtappen för många och ojämnheten för stor, och i år siktar laget på att göra det bättre. Man har haft en stor spelaromsättning, där tongivande spelare som Fredrik Ulvestad, Jesper Karlström och Jonathan Augustinsson lämnat. Men många nyförvärv har kommit in, där Rasmus Schüller är en som gjort ett gott intryck.

Kvar finns även kvalitet hos spelare som Magnus Eriksson och Jacob Une Larsson. Det är ett starkt Djurgården vi får se, där kanske inte så mycket spets finns men med många pålitliga spelare och ett fungerande lagbygge, som det ser ut.

Vårt speltips

Djurgården har stått för en stark försäsong, och det är en aning överraskande att man fått alla nya bitar på plats så fort. Man har vunnit varenda match man spelat inför säsongen, såväl träningsmatcher som cupmatcher. Förutom semifinalen mot Hammarby då förstås, men det var ju ett derby och dessa matcher förlorar DIF oavsett omständigheter.

Elfsborg stod för en imponerande överkörning av Malmö FF, med hela 4-0, men därutöver har man inte sett alltför starka ut. I cupen rök man redan i gruppspelet efter förlust mot nykomlingen Degerfors, och man kommer från att ha förlorat säsongens de tre sista träningsmatcherna.

Vi håller Djurgården aningen högre än boråsarna, och spelar den raka 2:an till 2,63 gånger insatsen på Unibet.

Alla de bästa oddsen

Nedan finner ni ytterligare odds på Elfsborg – Djurgården. Oddsen är från Unibet.

Spel Odds hos Unibet
Elfsborg vinner 2.70
Oavgjort 3.30
Djurgården vinner 2.63
Över 2,5 mål i matchen 1.96
Under 2,5 mål i matchen 1.84

Fler nyheter

Europatipset 11 juni
europatipset
Många spännande matcher på helgens Europatipskupong! Vi får en turkisk cupfinal, uppflyttningskval från Italien och Portugal samt massor av matcher från Allsvenskan och Superettan. Ta del av vår analys här!
10 juni, 2023
måltipset vecka 23
måltipset
Denna veckas kupong av Måltipset innehåller bland annat Champions League-finalen, men även matcher i alltifrån Allsvenskan till MLS. Se vårt spelförslag här!
09 juni, 2023
Fullträff 10 juni vecka 23
fullträff
Helgens Fullträff-kupong toppas av Champions League-finalen mellan Manchester City och Inter. Dessutom finner vi matcher från Sverige och ett par godbitar från isländska ligan.
09 juni, 2023

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

1960 Articles