Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 16 maj, 2022

Eintracht Frankfurt – Rangers, 18/5: Speltips & odds

Det är en otippad sensation i hela fotbollsvärlden att Eintracht Frankfurt och Rangers möts i finalen av Europa League.

Även om ligaspelet inte har klaffat har båda gängen presterat på topp i denna turnering. Speciellt i slutspelet där stora lag har slagits ut.

Det är svårt att skilja Eintracht Frankfurt och Rangers åt, med tanke på hur utmärkt de har skött sig. En jämn final är därför att vänta.

Vad: Eintracht Frankfurt – Rangers, Europa League
Avspark: Den 2022-05-18, kl. 21:00
Vart: Estadio Ramon Sanchez Pizjuan
Domare Slavko Vincic
Live stream Eintracht Frankfurt – Rangers live stream
Speltips: X (Odds: 3.50 hos Unibet)

Inför

  • I Eintracht Frankfurt är det skador på Martin Hinteregger, Diant Ramaj, Jesper Lindstrøm och Danny da Costa.
  • Även i Rangers är det avbräck på Filip Helander, Alfredo Morelos och Ianis Hagi medan Kemar Roofe är tveksam.
  • Det senaste inbördesmötet mellan lagen spelades säsongen 1959-60 i European Cup, dagens Uefa Champions League.

Startelvor & statistik

[sports data-token=’biDYS6Rt5hH4jmlMlJ1tFMDVbEk6LaMsR2Q2Z3kC’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Speltips & odds

På hemarenan för Sevilla FC, alltså Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, spelas den efterlängtade Europa League finalen mellan Eintracht Frankfurt och Rangers.

Låt oss ta tempen på båda lagen.

Managern Oliver Glasner hos Eintracht Frankfurt lyckades besegra Premier League laget West Ham United i båda semifinalerna. I deras sista Bundesliga match blev det ett oavgjort resultat mot Mainz, i ett möte som slutade 2-2.

Managern Giovanni van Bronckhorst har gjort succé på kort tid i Rangers, som vänder ett underläge och slog ut Emil Forsbergs RB Leipzig i semifinalen. Hemma i Skottland avslutades ligaspelet med en 3-1 seger över Hearts.

Lagen har mycket gemensamt, då de har underpresterat i ligaspelet men spelat på sin absolut högsta nivå i denna turnering.

Eftersom Eintracht Frankfurt vann sin grupp, med 3 segrar och 3 kryss, fick de stå över 16-delsfinalen. Därefter har de spanska lagen Real Betis och FC Barcelona slagits ut innan segrarna kom över West Ham i semifinalen. Försvaret har varit bra, men också slarvat en hel del. Däremot har anfallsspelet varit utmärkt och levererat på topp.

Likaså har det varit i Rangers, där backlinjen har varit ostabilt medan laget har levererat i den sista tredjedelen. Efter att ha spelat ojämt i gruppspelet blev det en 2:a plats, som ändå tog dem till slutspelet. Direkt visade Rangers vad man går för när de slog ut Erling Haaland och hans Dortmund. Därefter tog man sig förbi Röda Stjärnan och slutligen RB Leipzig, efter att ha förlorat första mötet i Tyskland.

Båda lagen har också passat på och vilat spelare inför finalen, för att ha friska och fräscha ben till den sista kampen.

Att förutspå vinnaren är svårt, även om spelbolag har gett Eintracht Frankfurt ett litet favoritskap. Eintracht Frankfurt har en bättre offensiv, men Rangers har fler spelare som bidrar i målprotokollet.

Som många finaler kommer även denna att bli jämn där små marginaler blir avgörande. Det finns en stor chans till att mötet går vidare till en förlängning och eventuella straffar. Ett skyhögt odds erbjuds på att detta blir fallet och det oddset måste bara testas.

Därför faller spelet på att finalen mellan Eintracht Frankfurt och Rangers slutar med ett oavgjort resultat efter fulltid.

  • Vårt speltips: Oavgjort i matchen
  • Odds: 3.50
  • Bettingsida: Unibet

Vill du ha mer information kring bettingsidan så finns det en recension om Unibet.

Annan betting inför matchen

Vårt huvudtips ligger på att matchen går vidare till en förlängning.

Bland många bettingsidor så hittar vi flera spelvärda odds inför Eintracht Frankfurt – Rangers.

Kolla in nedan vilka fler speltips vi anser är värda att satsa på.

Speltips Odds från Unibet
Eintracht Frankfurt vinner trofén 1.68
Båda lag gör mål i matchen 1.66
Under 10,5 hörnor i matchen 1.67

Nyheter

em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
11 juni, 2024
em
Hitta TV kanal eller live stream för att sända Tyskland - Skottland från EM 2024. Vi tipsar gratis om vart & hur du kan se matchen!
11 juni, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar