Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 28 jan, 2022

Burkina Faso – Tunisien, 29/1: Speltips & stream

 

Det är svårt att förutspå vinnaren i kvartsfinal av det Afrikanska mästerskapet när Burkina Faso ställs mot Tunisien.

Båda nationerna har varit lite upp och ner. Sämre insatser har blandats med lysande prestationer.

Burkina Faso slog ut Gabon i åttondelsfinalen på straffar medan Tunisien skrällde sig förbi Nigeria.

Denna kvartsfinal väntas bli tajt mellan två försvarsskickliga gäng. Någon målfest ska vi inte räkna med.

 

Vad: Burkina Faso – Tunisien, Afrikanska mästerskapet
Avspark: Den 2022-01-29, kl. 20:00
Vart: Roumde Adjia Stadium
Live stream: > Se hos Bet365
TV-kanal: Viaplay
Speltips: Under 1,5 mål (Odds: 2.20 hos Bet365)

[sports data-token=’pPgJKpIiaYmilI0f8YV5BpMk07oYWFNvw0J3YNAA’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

 

Streama Burkina Faso – Tunisien

 

Hos Bet365 kan du se samtliga kvartsfinaler i det Afrikanska mästerskapet. Det innebär givetvis att du kan se mötet mellan Burkina Faso och Tunisien, som slåss om en biljett till semifinalen.

Att komma igång tar inte alls lång tid. Nedan finner du en snabbguide:

  1. Gå till Bet365
  2. Skapa ett konto på nolltid
  3. Sätt in minst 50 SEK på kontot
  4. Streama kvartsfinalerna i det Afrikanska mästerskapet

 

För mer info har vi skapat en guide kring hur du kan Streama Afrikanska mästerskapen 2022.

 

Speltips & odds

 

Bet365 erbjuder svinhöga 26.00 i odds på att Burkina Faso vinner hela mästerskapet. Okej, chansen är inte heller så pass stor. Att Tunisien lyckas lyfta pokalen är större, nämligen 10.00 i odds.

Visst har Burkina Faso varit ojämna under Afrikanska mästerskapet. Däremot har de alltid varit svårslagna. De lyckades ta en ledning i öppningsmatchen mot värdnationen innan de fick två straffar emot sig och förlorade med 1-2.

Man reste sig upp och hoppade upp på hästen igen i nästa omgång. Kap Verde besegrades där Hassane Bande gjorde mötets enda mål.

I den sista omgången blev det en delad pott mot Etiopien, efter att man återigen fick en straff emot sig, som ledde till kvitteringsmålet.

Förbundskaptenen Kamou Malo har bygg laget bakifrån, med ett stabilt försvar som sällan bjuder motståndarna på något. Att det har varit många straffsparkar emot dig är bara tillfälligheter.

Som grupptvåa tog man sig till slutspelet där Bertrand Traore nätade efter en halvtimme. Men ett sent självmål av olycklige Adama Guira höll på att försvara allting på tilläggstiden. På straffarna var man den bättre nationen som tog sig vidare till kvartsfinalen.

Burkina Faso är obesegrade i alla utom en av sina 10 senaste landskamper, i alla tävlingar, där det har blivit 4 segrar och 5 oavgjorda matcher.

Tunisien hade gjort ett uselt gruppspel. I premiären blev det en förlust mot Mali, där det enda målet kom från 11 meter. Tunisien var uddslösa i den sista tredjedelen.

Men det var de inte i nästa omgång. För då blev det 4-0 mot Mauretanien. Förvisso en betydligt lättare uppgift.

I den sista omgången av gruppspelet föll Tunisien igen efter ett mål på övertid mot Gambia.

Som en av bästa 3:or i turneringen tog sig Tunisien vidare och ställdes mot en av favoriterna, Nigeria, i åttondelsfinalen.

Då lyckades Tunisien återigen spela briljant i defensiven. De lyckades hålla nollan mot en av de starkaste offensiv i turneringen.

Youssef Msakni (i bild) gjorde det enda målet som tog Tunisien till en kvartsfinal. Vilken fantastisk insats från hela laget, som var så svåra att bryta ner.

Efter att Covid 19-smittan har lugnat sig en aning får de tillbaka flera nyckelspelare, som Ali Maaloul, Ghailene Chaalali och Ben Hmida.

Med ett förnyat självförtroende efter segern över Nigeria kan Tunisien bli farliga. Försvaret håller en hög nivå. Det kan räcka långt.

Även Burkina Faso är skickliga bakåt. Så detta väntas bli en stängd landskamp där ytterst få marginaler kan avgöra.

Vid en eventuell ledning kommer den nationen att säkra upp bakåt och spela en ultradefensiv fotboll, för att ta sig vidare till semifinalen.

Därför faller spelet på att kvartsfinalen mellan Burkina Faso och Tunisien slutar med ett insläppt mål totalt, som mest. Men inga fler än så.

Vinst vid mållöst eller 1-0 till någon av nationerna.

 

 

  • Vårt speltips: Under 1,5 mål i matchen
  • Odds: 2.20
  • Bettingsida: Bet365

 

Se också vårt omdöme & recension om Bet365.

 

 

 

Nyheter

Europatipset 17 september
europatipset
Europatipset den 17 september ger oss många spännande matcher. Här finner ni vår analys med spelförslag till kupongen!
17 september, 2023
stryktipset 16 september
stryktipset
Stryktipset den 16 september ska avgöras! Ta här del av vår analys med spelförslag till kupongen.
16 september, 2023
nyheter
Unibet har en ny funktion på sin sida. Glennkupongen ger dig färdiga spel inför matcher inom fotboll & ishockey. Rygga självaste Glenn Hysén!
12 september, 2023

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1579 Artiklar