NYHETER

Titta tillbaka på höjdpunkterna från Sveriges 4-0-seger i bronsmatchen mot Bulgarien 1994.


VM närmar sig med stormsteg. På torsdag sparkar fotbollsfesten igång, med en match mellan Ryssland och Saudiarabien. På måndag är det dags för den – med svenska ögon sett – mest spännande matchen i den första gruppspelsomgången, då Sverige möter Sydkorea.

Vi räknar ned till VM med att minnas ett gammalt VM-minne om dagen. Idag en tillbakablick på den fantastiska bronsmatchen mot Bulgarien, där Henrik Larsson bland annat stod för ett minnesvärt mål.

Se höjdpunkterna från matchen nedan, från SVT:s berömda VM-krönika:

4-0 mot Bulgarien i bronsmatchen

Sverige hade gjort ett oerhört framgångsrikt VM i USA 1994, och vore det inte för ett rött kort i semifinalen mot Brasilien vet ingen vad som hade hänt. Men brassarna vann matchen efter ett sent mål av Romário.

I bronsmatchen ställdes Sverige mot Bulgarien, med storstjärnan Hristo Stoichkov i spetsen. Redan efter åtta minuter kunde Tomas Brolin nicka in ledningsmålet för Sverige, sedan Klas Ingesson kommit runt på kanten. Innan första halvlek var över hade även Håkan Mild, Henrik Larsson och Kennet Andersson hunnit med att skriva in sig i målprotokollet.

Inför andra halvlek vägrade Bulgariens målvakt Mihaylov att kliva ut på planen, och förbundskaptenen tvingades förbruka ett av sina byten. Ersättaren Nikolov kunde dock hålla nollan i andra halvlek, och matchen slutade 4-0. Sverige hade därmed tagit sin första medalj i VM på 36 år, och var dessutom det man lag som gjorde flest mål i mästerskapet.

Sedan VM-bronset 1994 har vi inte fått se några riktigt stora framgångar för vårt landslag. Det påföljande mästerskapet, 1998, missade Sverige att kvalificera sig. 2002 och 2006 tog det slut i åttondelsfinal, medan det 2010 och 2014 återigen ej blev något VM-spel. På plats i Ryssland ska Sverige nu göra ett nytt försök att skapa en oförglömlig sommar.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

200% upp till 1000 KR

2. Unibet

100% vinstboost på ditt första spel

3. MrGreen

100% upp till 2000 KR

4. LeoVegas

Sätt in 100kr spela för 500kr + en pizza

5. ComeOn

Spela utan konto

6. SpeedyBet

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18

Unibet

Insättning med Swish
x

Sponsrat innehåll | 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se