Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 29 apr, 2022

Stryktipset – 30 april (30/4): Tips, förslag & analys

Under valborgsmässoafton är det jackpot på hela 13 miljoner på Stryktipset! Ta del av vår analys och våra spelförslag, på Stryktipset 30 april.

Lördag innebär Stryktips, så även under valborgsmässoafton. Denna lördag har Svenska Spel en jackpot på Stryktipset på hela 13 miljoner kronor, och målet är givetvis att få ta del av den.

Vi ger er här vår analys och vårt spelförslag till Stryktipskupongen den 30 april. Som vanligt är det engelsk fotboll som dominerar kupongen från Sven, som faktiskt representerar hela Svenska Spels kupong. Fem matcher från Premier League och åtta från Championship står på schemat.

Vi spelar ett system med 96 rader. Vill ni spela på bara enstaka matcher hos Bet365, kan ni givetvis göra det också.

Stryktipset 30 april spelförslag

Stryktipskupongen

Spelstopp: Lördag 30/4, 15:59

1. Leeds – Manchester City, 2

Leeds har haft en svag säsong, och är det lag som släppt in näst flest mål i Premier League. Tränarbytet från Marcelo Bielsa till Jesse Marsch var sorgligt på många sätt, men har faktiskt gett en tydlig effekt på lagets resultat. Marsch inledde visserligen med två förluster, men har därefter tagit elva poäng på fem matcher.

Manchester City går för ligatiteln, och tappar inte många poäng. Även om Leeds är på hugget just nu, har vi svårt att se City sjabbla bort poäng mot bottenlag fem omgångar ifrån ligatiteln. Vi spikar 2:an, utan att blinka.

2 Aston Villa – Norwich, 1X2

Aston Villas säsong har varit en hel del upp och ner, på sistone mest ner. När Steven Gerrard tog över fick man ett lyft, men i dagsläget står man på en poäng på de fem senaste och man halkar närmare och närmare nedflyttningsstrecket. Men med åtta poäng till godo och blott fem omgångar kvar bör man vara okej.

Norwich ligger sist, med 10 poäng ifrån säker mark. Man är så gott som avskrivna från nästa säsongs Premier League, men kommer inte att ge sig förrän det definitivt är över. Här ser vi en chans att man kan skrälla, mot ett mycket formsvagt Aston Villa. Vi väljer att helgardera, och håller tummarna för skrällen.

3 Southampton – Crystal Palace, 1X

Varken Southampton eller Crystal Palace har någonting direkt att spela för så här under avslutningen av säsongen, och i sådana matcher ligger krysset alltid nära till hands. Men på grund av högre grundkvalitet, hemmaplan och en något starkare form tar vi även med 1:an. Vi spelar 1X.

4 Watford – Burnley, 12

Roy Hodgson anställdes med det snudd på omöjliga uppdraget att rädda Watford kvar i Premier League. Om han lyckas med det får han en stor, utlovad bonus. Med fem omgångar kvar, och nio poäng upp till säker mark, blir det dock svårt. Här ställs man emot ett pånyttfött Burnley, som fått effekt av tränarbytet och ligger på 17:e plats. Ska någon som helst chans till nytt kontrakt finnas, krävs seger här. Vi garderar oss med tanke på desperationens makt, och spelar 12.

5 Wolves – Brighton, 1

Wolverhampton Wanderers tar emot Brighton & Hove Albion, där Wolves är det enda av lagen med något att spela för. Laget kan fortfarande nå Europaplats, om man avslutar starkt. Brighton däremot, ligger mitt i ingenmansland. Wolves vann senast man spelade mot Brighton, och vi tror att man slår Graham Potters mannar igen. Vi singlar 1:an.

6 Blackburn – Bournemouth, 2

Blackburn jagar playoff-plats, medan Bournemouth försöker försvara sin topplacering. I sin senaste match hämtade Bournemouth upp 0-3 till 3-3, vilket var ett bevis på stark moral. Blackburn har dessutom inte varit så starka under våren, och vi tror att Bournemouth tar en seger här. 2:an får stå ensam.

7 Nottingham Forest – Swansea, 1

Nottingham Forest krigar om uppflyttning, och ställs här mot ett Swansea utan någonting att spela för. Nottingham spelar dessutom på hemmaplan, och är ett starkare lag än Swansea. Vad gäller form kommer Nottingham från tre raka segrar, och Swansea från tre raka kryss. När lagen möttes i höstas vann Nottingham med 4-1.

Allt talar för Nottingham här, och vi spikar 1:an.

8 Middlesbrough – Stoke, 1

Precis som i match nummer 7 har vi här ett starkt hemmalag som jagar uppflyttning, medan bortalaget är något sämre och inte har något att spela för. Stoke brukar dessutom ha svårt borta mot hemmastarka Middlesbrough. Vi singlar 1:an, återigen.

9 Bristol City – Hull, 1X

Bristol och Hull ligger på plats 17 och 18, och har varken chans på uppflyttning eller någon risk att åka ur. Vi känner att krysset ligger nära till hands, i en match mellan två lag utan någonting att spela för. Lagen kryssade dessutom när de möttes i höstas. Bristol är dock ett något starkare lag, spelar på hemmaplan och har fyra raka utan förlust. Vi garderar med 1:an.

10 Cardiff – Birmingham, X2

Ännu en betydelselös match mellan två lag utan något att spela för. På sistone har särskilt Cardiff varit mediokra, och laget kommer från fyra raka förluster. Då är vi förvånade över att man streckas upp som favoriter här, och väljer att gå emot. Vi spelar X2, till fint värde.

11 Coventry – Huddersfield, 1

Coventry har gjort en bra säsong, även om det inte kommer att räcka till något avancemang till Premier League. Här gör man sin sista hemmamatch för säsongen, och efter att ha gjort en stark vår ser vi det inte som omöjligt att man lyckas störa ett Huddersfield som inte lär kunna nå direktplats till PL. Oddsen ger oss favoritskapet 40-29-31, medan folket spelat 36-26-38. Till dessa siffror är det sällan dumt att spela på oddsfavoriten – singeletta!

12 Millwall – Peterborough, 1

Millwall måste vinna sina två sista matcher för att ha minsta lilla chans till playoff, medan Peterborough redan är klart för nedflyttning. Hemma mot hopplösa Peterborough bör man lyckas, och här blir det en ny singeletta för vår del.

13 Reading – West Brom, X2

Reading och West Brom har båda varit besvikelser denna säsong, och med två matcher kvar att spela är det inget av lagen som har något att spela om. Svårtippat, som alltid i betydelselösa matcher, men West Brom är det något starkare laget. Vi spelar X2.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

Relaterat

england spanien live stream tv
em
Läs allt om hur ni gör för att hitta en live stream av EM-finalen 2024! Titta på Spanien - England online på nätet!
12 juli, 2024
sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2521 Artiklar