Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 11 jul, 2017

Wimbledon 2017: Följ kvartsfinalerna via live stream

Det kom som en stor överraskning när luxemburgaren Gille Müller slog ut Rafael Nadal ur Wimbledon i den fjärde omgången. En imponerande prestation av Müller som visade prov på en serve i världsklass. Det visade sig vara för mycket för Nadal att hantera och spanjoren fick tillslut se sig besegrad.

Matchen höll på i nästan fem timmar och slutresultatet skrevs 6-3, 6-4. 3-6, 4-6, 15-13. I och med vinsten avancerar Müller sig vidare till kvartsfinal där kroaten Marin Cilic väntar. Läs mer om hur de andra kvartsfinalerna ser ut samt hur du kan följa dom via live stream.

Tennisspelare slår en forehand

Kvartsfinaler i Wimbledon 2017

Idag börjar kvartfinalsspelet och först ut är damerna. Det är många stora namn kvar i tävlingen, bland annat världstvåan Simona Halep och sexan Johanna Konta.

Kvartsfinaler tisdag 11 juli damer

Venus Williams – Jelena Ostapenko

Johanna Konta – Simona Halep

Gabrine Muguruza – Svetlana Kuznetsova

Magdalena Rybarikova – Coco Vandeweghe

Kvartsfinaler onsdag 12 juli herrar

Andy Murray – Sam Querrey

Gilles Müller – Marin Cilic

Milos Raonic – Roger Federer

Vilka som spelar den fjärde och sista semifinalen är inte färdigställt ännu. Med stor sannolikhet kommer Novak Djokovic ta en av platserna.

Andy Murray firar en seger med ett gap

Wimbledon via live stream 2017

Det går utmärkt att följa Wimbledon via live stream online. För att komma igång med live stream på Wimbledon krävs det att du har ett konto hos Dplay med ett sportabonnemang som ger dig tillgång till att live streama sport som sänds. Matchen sänds även på tv-kanalerna Eurosport 1 & 2.

Att live streama tennis är något som blir allt mer populärt. Du kan välja vilken match du vill se, utan massvis av avbrytande reklam och dessutom är live streamen i hög kvalitet. Du kan se tennis via live stream på flera olika enheter, det som krävs är att du har internetuppkoppling.

Wimbledon är en väldigt sevärd tennistävling och det spelar ingen roll om man är tennisentusiast eller bara intresserad av sport rent allmänt. Det är en tävling som man bör uppleva, helst på plats givetvis men det går nästan lika bra att följa Wimbledon via live stream.

Wimbledon centercourt publikhav

Roger Federer stor favorit att vinna Wimbledon

Roger Federer går för sin åttonde Wimbledon-titel i karriären. En spelare som garanterat skrivas in i tennisens historieböcker så för en lång tid framöver. Han är favorit att ta hem årets upplaga av Wimbledon trots den tuffa konkurrensen bland herrarna. Spelbolagen har gett Federer oddset 2.50 på att det är han som står som vinnare. Näst lägst odds har Novak Djokovic, 3.75, följt av fjolårets vinnare Andy Murray som ligger på 4.50 i odds.

Den som vinner Wimbledon får inte bara en titel, pokal och enorm uppmärksamhet. Det är även en väldigt stor summa pengar det spelas om. Vinnaren får runt 24 miljoner kronor att fira med och tvåan får trösta sig med strax över 10 miljoner kronor. Prispengarna är samma för herrar som för damerna.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar