Washington Capitals - Pittsburgh Penguins: Speltips på match 7

Det börjar närma sig konferensfinaler i Stanley Cup slutspelet. Nu är det två lag klara, Ottawa Senators och Nashville Predators. Dom som gör upp i match sju är Washington Capitals – Pittsburgh Penguins och Anaheim Ducks – Edmonton Oilers.

Fokuset kommer ligga på rivalmötet Washington – Pittsburgh där båda lagen har blandat och gett i matchserien. Pittsburgh såg länge ut att ha ett ordentligt grepp om Washington men laget från huvudstaden lyckades återhämta sig. Matchen startar 01:30 natten till torsdag svensk tid.

Bäckstrom och Crosby

3-1 i matcher blev till 3-3.

Senaste matchen övertygade Washington och det var de laget som höll i taktpinnen genom hela matchen. Spelare som Crosby och Malkin hade svårt att skapa sig ytor vilket ledde till få skott och väldigt få målchanser. Det tog Crosby och hans mannar över 54 minuter innan man lyckades reducera till 5-1. En minut efter det kom ännu en reducering men Washington tog vara på sina chanser och matchresultatet blev 5-2 tillslut.

Vårt svenske spelgeni Nicklas Bäckström har visat att han tillhör en av ligans absolut bästa spelare. 13 poäng på tolv matcher leder han den interna poängligan och ligger totalt femma i den totala. Den som leder är Malkin som har gjort makalösa 18 poäng på elva matcher. Men de senaste två matcherna har den storväxte ryssen haft svårt att producera framåt. Givetvis en nyckelspelare som måste hitta rätt för att ge Penguins en chans.

Washington - Pittsburgh

Vilka går vidare till konferensfinal?

Mycket står på spel, antingen tar säsongen slut eller så lever fortfarande drömmen om Stanley Cup final. Men mycket ska till för Pittsburghs del, Washington har hemmafördelen och är också det lag som har störst momentum i matchserien. De har visat sig vara bäst när det gäller medans Penguins visat det motsatta.

Nyckelspelare för Washington inför nattens match är Nicklas Bäckström, Alex Ovechkin, T.J Oshie och givetvis Kuznetsov. Samtliga spelare har visat goda tendenser och alla har varit några av anledningarna till att laget lyckats hämta upp underläget 3-1 till 3-3 i matcher.

Pittsburghs nyckelspelare har spelat ojämt. Malkin och Crosby dominerade de första två matcherna. Sedan kolliderade Crosby med Washingtons Matt Niskanen och fick stå över en match. Han verkar inte ha hittat tillbaka riktigt till den formen han hade tidigt i matchserien. Med det sagt och hur starka Washington varit på hemmaplan genom hela grundserien, tror vi på Washington inatt.

Pittsburgh vs Washington

Vårt speltips

Förvänta er en match som kommer vara otroligt jämn och små detaljer kommer bli otroligt avgörande. Det som gäller för båda lagen är att våga gå för att vinna, det finns absolut inget att spara på. Något som spelarna, ledarna och supportrarna är väl medvetna om. På grund av hur de senaste matcherna har utspelat sig tror vi Washington står som segrare när den tjocka damen tjuter. Slutresultatet blir 4-2 efter att Burakovsky sätter sista i öppen kasse.

Vårt bettingtips: Vinst Washington

Odds: 1.95

Bäst odds: bet365

Washingtons pirmära nyckel i matchen är deras power play. Där har de varit ruskigt effektiva och Penguins har inte lyckats försvara sig framgångsrikt. Pittsburgh kommer säkerligen undvika utvisningar i största möjliga mån, men att inte ta en enda under 60 minuters spel är omöjligt.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]