Uefa Nations League 12/10: Kroatien - England

Efter en lite målsnål dag av Nations League igår så hoppas vi på fler mål och bra matcher iväll. Den bästa matchen på förhand är förmodligen den mellan just Kroatien – England. De båda hade ett bra VM även om de inte räckte enda fram för England eller för Kroatien som snubblade på målsnöret. Nedanför kommer analyser och förhandstipp gällande kvällens toppmöte.

Avspark: 20.45
Plats: Rujevicastadion, Kroatien
Liga: Nations League
Speltips: England -1 hörnor(handicap)
Odds: 2,50

Kroatien

Den lilla stora nationen från Balkan har under många decennier fostrat storspelare efter storspelare. Trots den till ytan lilla landet och den blygsamma befolkningsmängden kan man inget annat än vara imponerad av hur bra man står sig mot stornationerna i världen. Dagens Kroatien har ett väldigt stabilt lag med flera världsstjärnor på olika positioner. Bäst rustat är man på mittfältet där man kanske har Europas vassaste innermittfält med Modric, Raketic och Kovacic.

Både backlinje och anfall håller också hög klass och det är ett väldigt komplett och sammansvetsat lag. Efter en förnedrande 6-0 förlust senast mot Spanien så vil man nog revanschera sig ikväll mot engelsmännen.

Möjlig startelva Kroatien:

Kalinic
Vrsaljko Mitrovic Vida Pivaric
Brozovic Raketic Modric Kovacic Perisic
Mandzukic

England

England, detta land som år efter år alltid förväntar sig att vara världens bästa landslag. Men i slutändan står dem alltid där efter förlust med byxorna nere. Sjävförtroende är bra att ha, men ibland känns de som våra kära grannar i väst tappar verklighetsuppfattningen. Givetvis har England på pappret(!) ett riktigt bra lag, kanske rent av topp 5 i världen men de ska göras på planen också. Visserligen tror jag att man ätnligen fått sin förbundskapten i Southgate efter alla turer med diverse pajaser bak rodret.

Det ser ut som ett lite mer harmoniskt landslag under Southgates ledning och man har en ung utvecklingsbar trupp. Ikväll ställs man mot högkvalitativt motstånd i form av Kroatien och som vanligt är inget annat än en seger godkänt i engelsk press. Dessutom har man lite hämnd att kräva efter semifinalförlusten mot just Kroatien senast i VM.

Möjlig startelva England:

Pickford
Mguire Stones Walker
Trippier Henderson Lingard Dier Shaw
Rashford Kane

Matchbild

Det är på förhand en väldigt öppen match där ingen av lagen egentligen är kända för något extremt bollinnehav. Lagen är skickliga på omställningar och är diciplinerade bakåt. Det kommer bli en jämn tillställning där laget som gör minst misstag kommer gå segrande ur striden. England är väldigt hörnglatt och ett spel på England -1 hörnor ger oddset 2,50 vilket är väldigt spelbart och kommer definitivt spelas!

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]