Uefa Nations League 11/10: Frankrike - Island

I höst kommer träningslandskamperna för Sverige och de andra europeiska landslagen försvinna. De kommer ersättas av matcher i nya konceptet: Uefa Nations League. Med införandet av Nations League kommer kvalet till EM 2020 drar igång först i mars 2019. Nations League kommer att spelas varannan höst. Uefa har delat in de 55 deltagande länderna i fyra divisioner (A till D) baserat på hur de är rankade och varje division består av fyra grupper. Nedanför kommer vi analysera kvällens match mellan de regerande världsmästarna Frankrike och Island.

Avspark: 21.00
Plats: Stade De France
Liga: Nations League
Speltips: Frankrike vinna båda halvlekarna
Odds: 2,00

Vet du förresten om att du kan streama Ryssland – Sverige? Läs mer på länken.

Frankrike

Det är goa tider att vara fransman. De nyblivna världmästarna rider nog fortfarande på framgången man hade under VM. Både på och utanför plan är det ett franskt landslag som lyser av självförtroende och stolthet. Les bleus har en fantastisk trupp där det finns flera världsklasspelare på varje position.

Likt många toppklubbar i Europa så spelar det i princip ingen roll vilken elva som man ställer på banan ikväll för kvaliten kommer va densamma. Därför kommer det vara svårt att sia om exakt vilken elva som förbundskapten Didier Deschamps har valt ut till ikväll men gissa kan man.

Möjlig startelva Frankrike:

Areola
Pavard Varane Umtiti Hernandez
Pogba Kante Matuidi
Mpappe Giroud Griezmann

Island

Lilla stora Island. Litet till ytan, litet till befolkning men stora sett till hjärta, mod och inställning. Vårt grannland i väst har gjort sig ett namn i fotbollsvärlden efter två mästerskap där man bragdartat besegrat och tagit poäng av stormakter inom europeisk fotboll. En era som började med en svensk och kanske tyvärr avslutas med en annan svensk. Lagerbäcks status i Island är kungalik efter vad han lyckats göra med lilla Island.

Han satte Island på kartan med klassiskt diciplinerad fotboll med defensiven som huvudnyckel. Gång på gång chockade man stornationer och hela världen hyllade den lilla ön. Nu har Erik Hamren tagit över och med det har stilen förändrats och därmed resultaten. Han har inte direkt fått en drömstart på sitt nya jobb och det är stora skor han ska fylla efter sin landsman. Ikväll kommer man få det svettigt när man tar sig an Frankrike på bortaplan, en poäng här skulle i sig vara en bragd.

Möjlig startelva Island:

Halldorsson
Saevarsson Sigurdsson Ingasson Magnusson
Sigurjonsson Bjarnason Hallfredsson Skulason
Sigurdsson Bödvarsson

Matchbild

Ja det krävs ingen raketforskare för att förstå hur matchbilden kommer att se ut ikväll. Ett hemmalag som är bättre på varje position kommer att ha ett kraftigt bollinnehav. Island är fortfrande defensivt inriktad och särskilt på bortaplan mot världsmästarna. Får hemmalaget hål på islänningarna tidigt så kan detta bli en otrevlig afton för Hamren. Oddset på att Frankrike vinner båda halvlekarna är 2 ggr pengarna och kommer spelas!