Uefa Nations League 12/10: Belgien - Schweiz

En av de andra matcherna som vi kommer kika lite närmare på är Belgien – Schweiz. Vi kommer som vanligt analysera och komma med förhandstipp tillsammans med odds inför kvällens match.

Avspark:20.45
Plats: Kung Baudouin Stadion
Liga: Uefa Nations League
Speltips: Inget lag först till 7 hörnor
Odds: 1,95

Belgien

Den gyllene generationen som dagens Belgien kallas kommer in till den här matchen som klara favoriter. När man säger den gyllene generationen så förstår man varför. Det har aldrig någonsin tidigare vill jag påstå växt fram ett sånt fantastiskt lag på några få år. Belgien som alltid varit ett okej landslag men aldrig mer blev på bara några år ett världslag. Med spelare som Hazard, De Bruyne, Lukaku, Anderweireld, Courtois, Mertens, Dembele med flera så har man på pappret ett av de absolut bästa landslagen i världen.

Det tog stopp i VM mot Frankrike vilket var en besvikelse och man får kanske bara en chans till med den här gruppen av spelare. Nu är det Nations League och man kommer givetsvis gå för att vinna här ikväll.

Möjlig startelva Belgien:

Courtois
Vermaelen Kompany Alderweireld
Carrasco Witsel Dembele Meunier
Hazard Lukaku Mertens

Schweiz

Det albanska landsla… ursäkta det Schweiziska landslaget är ett av de mer underskattade landslagen ute i Europa. Visserligen blev de sorti i åttondelsfinalen i VM mot vårat svenska landslag vilket var en rejäl besvikelse i hemlandet men det är ändå ett bra schweiziskt landslag som belgarna idag tar sig an. I förra matchen krossade man Erik Hamrens Island på hemmaplan där slutsiffrorna eller setsiffrorna skrevs till 6-0. Spelet såg stundtals fantastiskt ur och att göra sex mål på Island är väldigt bra. Man har flera offensiva vapen där kanske Shaqiri är det största vapnet. Kvällens motståndare kommer nog inte tillåta en ny skalp för bortalaget utan här är man kraftiga underdogs.

Möjlig startelva Schweiz:

Sommer
Mbabu Schar Akanji Lichtsteiner
Freuler Xhaka Zakaria Zuber
Shaqiri Seferovic

Matchbild

Även om Belgien är klara favoriter här så är det ingen blåbärsnation man möter. Schweiz är fullt kapabla till både bollinnehav och att hota framåt. Men matchen kommer med största sannolikhet styras av Belgien där man i Schweiz kommer lägga fokus på diciplin och kontringar. Även här känns ett hörnspel intressant och denna gången är det – inget av lagen blir först till 7 hörnor till oddset 1,95.