Speltips & odds: AC Milan - Bologna 21/9

Milan Bologna

Milan och Bologna sparkar igång sina ligasäsonger på måndagskvällen, när lagen gör upp på ett öde San Siro.

AC Milan X Bologna

1.53

4.33

5.75
Spela nu ➤
Odds hämtat: 21/09/2020 – 14:45

Trolig laguppställning, Milan

Donnarumma

Calabria – Kjaer – Gabbia – T Hernández

Kessié – Bennacer

Castillejo – Calhanoglu – Rebic

Ibrahimovic

Trolig laguppställning, Bologna

Skorupski

De Silvestri – Danilo – Tomiyasu – Duks

Dominguez – Poli

Orsolini – Soriano – Barrow

Palacio

Milan och Bologna kliver in i Serie A

I helgen var det dags för den sista av de stora ligorna att sparka igång, när italienska Serie A inleddes. Men ett antal matcher av denna första omgång återstår, och under måndagen spelas en av dessa.

Ett AC Milan som äntligen andas framtidstro och vissa framgångar tar emot Bologna, som under Siniša Mihajlović mer eller mindre lyckats stabilisera sig själva som ett mittenlag i Serie A. En stor bedrift av den tidigare Milantränaren, som dessutom parallellt med tränarsysslan går en kamp mot cancern.

I Bolognas anfall finner vi en gammal räv i form av Rodrigo Palacio. Argentinaren har hunnit fylla 38 år men den lilla hästsvansen är kvar och mål fortsätter han att göra. Ifjol satte han 7 ligamål, vilket var hans bästa notering på fem år.

Även Milan kan stoltsera med en anfallsveteran, som dessutom är äldre, gör fler mål och har en längre hästsvans. Zlatan Ibrahimovic återvände till Europa och Milan i januari, och även om han inledningsvis var ovanligt ödmjuk tog det inte lång tid innan han visade att han fortfarande är dominant på de största scenerna. Milan lyfte med Zlatan från en mittenplacering till att sluta sexa, och var faktiskt ligans poängmässigt starkaste lag post-corona. I slutet av säsongen var den där ödmjukheten som bortblåst och Zlatan konstaterade att om han varit med från starten av säsongen hade Milan vunnit scudetton.

Nu är Zlatan med från början, och vi får se om han Milan kan vinna ligatiteln denna säsong istället. Någon annan som finns i rödsvart är det unga och spännande nyförvärvet Sandro Tonali. ”Nye Pirlo” har hämtats in från Brescia, och lär få några minuter från bänken.

Speltips & odds

De första matcherna är vanligtvis lite extra svåra att förutspå, men vi känner en stor tro på hemmalaget här. Under sommaren visade Milan verkligen vilken kvalitet man besitter, och under försäsongen har spelet fortsatt att stämma. Det råder stor klasskillnad, och inte minst Zlatan Ibrahimovic lär göra sitt för att ”I Rossoneri” ska lämna med alla tre poäng.

Bologna saknar dessutom avstängde Gary Medel – som även är skadad – och utan det viktiga ankaret får man svårt i mittfältskampen emot Ismaël Bennacer och Franck Kessié.

Vi spelar en rak 1:a till det hyfsade oddset 1,57 på Bwin.

  • Tips: Milan vinner matchen
  • Odds: 1.57 på Bwin (odds hämtat 21/9, 14:45)

Fotbollsquiz

Quiz: Frågor om Sveriges landslag i fotboll
Quiz: Frågor om Sveriges landslag i fotboll
Hur bra koll har du på Sveriges herrlandslag i fotboll? Testa dina kunskaper inför VM-kvalet i vårt quiz om svenska landslaget! …
10 november, 2021 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Fotbolls-EM
Quiz: Frågor om Fotbolls-EM
Hur bra koll har du på fotbolls-EM? Quiz med frågor om såväl 2021 års upplaga som historia, om både Sverige och om andra EM-nationer! …
4 juni, 2021 | Emil Sandberg
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Hur bra koll har du på Zlatans tid i landslaget? Testa dig själv i vårt quiz! …
18 mars, 2021 | Emil Sandberg