Tuffa duster väntar i Premier League

Då var det dags för en ny Premier League omgång, närmare bestämt nummer 27. Årets upplaga känns i princip avgjord gällande vinnaren då Manchester City stått för en helt fenomenal säsong och bara en total kollaps kan se en annan vinnare. Däremot är det betydligt jämnare kring Champions League platserna och ännu jämnare i kampen om överlevnad där hela 10(!) lag är direkt inblandade. Nedanför kommer vi plocka ut ett par extra intressanta matcher från omgången och analysera dem lite mer.

Läs även om vårt speltips & live stream inför Östersund – Arsenal i Europa League. Matchen kommer att spelas den 15 februari.

1. Everton – Crystal Palace

Kupongens första match är den mellan Everton – Crystal Palace. Det är 10:e placerade Everton som tar emot 14:e placerade Crystal Palace hemma på Goodison Park. Hemmalaget har inte rosat marknaden den här säsongen och en 10:e placering är en djup besvikelse. Ser man till spelarmaterialet så ska man utan tvekan vara med bland de sju bästa i ligan.

Med värvningarna av Pickford, Keane, Rooney och Gulfi så hade man förstärkt en redan bra trupp än mer. Men både resultaten och spelet har uteblivit vilket också ledde till Koemans avgång. Big Sams inverkan har väl varit sådär och laget hackar alltjämnt. Crystal Palace har efter sin historiskt dåliga inledning på säsongen hämtat sig och Roy har fått dem på rätt köl igen. Där försvarsspelet(Roys signum) har blivit betydligt bättre.

Däremot lyser anfallarnas form med sin frånvaro där den reslige Benteke har floppat rejält och ryktas bort. Själva matchen som sådan kan gå hur som helst men där jag ändå tror att hemmaplansfördelen kommer väga över för Everton. Ett spelvärt odds i denna matchen är över 2,5 mål i matchen till 2,35 ggr pengarna vilket kommer ryggas.

Spel: Över 2,5 mål i matchen

Odds: 2,35

2. Swansea – Burnley

Då ger vi oss i kast med kupongens andra match, den mellan Swansea – Burnley. Det var många som på förhand tippade båda lagen i den nedre regionen och till och med under strecket när säsongen skall komma att summeras. Några som inte alls köpt de tänket är Burnley som stått för en alldeles lysande säsong hittils sett till deras förutsättningar. Man ligger på en fantastisk 7:e plats efter 27 omgångar.

Visserligen har formen avtagit de senaste 6-7 matcherna men Sean Dyches mannar är fortfarande väldigt svårslagna. Vilket serieledarna Manchester City fick erfara senast när man bara fick 1-1 på Turf Moor. Hemmalaget från Wales har haft en svår säsong där man haft problem i princip från start. Visserligen ligger man för tillfället precis ovanför nedflyttningsstrecket men varje match är livsviktig nu och denna matchen är inget undantag.

Swansea behöver verkligen hemmastödet idag om man ska lyckas bärga 3 poäng. Då Burnley är så pass svårslagna så känns X2 till oddset 1,60 spelvärt och kommer spelas.

Spel: X2(dubbelchans)

Odds: 1,60

3. Manchester City – Leicester

Ja va ska man säga om den här matchen? Superlativen har haglat över det ljusblå Manchester laget och med all rätt. Peps mannar har gjort ett fantastiskt jobb detta året. På ett år har man gått från en namnkunnig trupp till ett väloljat lagbygge som är bra på alla fronter. Man har sett oförskämt bra ut, man sprutar in mål och samtidigt är man solida bakåt.

Som jag sa tidigare så är dem bara en kollaps ifrån en ny Premier League titel och det känns som en ny dynasti kan vara på väg att byggas upp. Bortalaget Leicester har blandat och gett i år, och man ligger på en 8:e plats med 35 inspelade poäng. Mycket av surret kring Leicester på slutet har varit om Mahrez vara eller inte vara i klubben och där just Manchester City nämnts som den mest troliga destinationen för den kvicka yttern.

Laget har kvalite men har varit alldels för ojämnt i år. Att man ska ro på Manchester City på bortaplan är ju inget som någon förväntar sig. Däremot så brukar man vara seglivade och det kan bli en jämn match ändå. Oddset på att Manchester City gör mål i bägge halvlekarna ger 1,65 ggr pengarna vilket lockar!

Spel: Manchester City mål i båda halvlekarna

Odds: 1,65

Alla odds är hämtade från Bet365 – världens största bettingsite

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]