Tips Allsvenskan 2018

Läs Sportal.se:s tips till Allsvenskan 2018.

1. Malmö FF

Malmö FF har imponerat under försäsongen, och har varken förlorat någon träningsmatch eller någon match i Svenska Cupen. MFF har den starkaste truppen i Allsvenskan, och värvningen av Fouad Bachirou höjer laget samtidigt som den försvagar konkurrerande Östersund i kampen om SM-guldet. Vi tror att Malmö FF tar sitt tredje raka SM-guld.

2. AIK

AIK har värvat klasspelare efter klasspelare under våren, och även om spelet inte har börjat stämma riktigt än tror vi att det bara är en tidsfråga innan laget kommer igång. AIK löper inte samma risk som Östersund att tappa nyckelspelare i sommar, då så pass många av AIK:s bärande spelare är nya i klubben, och dessutom har en högre ålder än Östersunds. AIK har dessutom bredd att täcka upp om någon skulle försvinna.

3. Östersund

Det som stoppar Östersund från en första- eller andraplats är risken att tappa spelare i sommar. Sotirios Papagiannopoulos, Ken Sema och Saman Ghoddos kan alla mycket väl lämna till en större liga, och där har Östersund i så fall tappat mycket av sin slagkraft. Vi tror på en tredjeplats för ÖFK, som jämfört med förra säsongen har fördelen av att inte spela i Europa.

4. BK Häcken

BK Häcken har ett riktigt starkt lag, och når Paulinho, Moestafa El Kabir och Mervan Celik sin toppnivå har man en av allsvenskans klart starkaste offensiv. El Kabir är dock bara intagen på ett korttidskontrakt, Paulinho är skadeförföljd och Celiks status är osäker. För många frågetecken för en högre placering än 4 på detta tips.

5. IFK Norrköping

Förra säsongen blev IFK Norrköping 6:a, och man har sedan dess lyckats behålla sina mest tongivande spelare samtidigt som man hämtat in spets i form av Simon Thern, Jordan Larsson och Alexander Jakobsen. Men ”Peking” är inte det enda laget som förstärkt, och vi tror endast att de avancerar en plats jämfört med ifjol.

6. Hammarby IF

Hammarby har storvärvat, och bland annat förstärkt med Erkan Zengin och Nikola Djurdjic. Lagets mittfält och anfall ser nu riktigt vasst ut, men försvaret har inte övertygat under försäsongen. Vi tror att det blir en 6:e-plats för ”Bajen”.

7. Djurgårdens IF

Djurgården gjorde ifjol sin bästa säsong på tio år, när man tog en 3:e-plats. Nu har laget dock tappat enorm offensiv kvalitet i form av Magnus Eriksson, Kim Källström, Othman El Kabir och Gustav Engvall. Dessutom kvalar laget till Europa League i höst, vilket kommer att slita på truppen. Vi tror att DIF blir 7:a i Allsvenskan 2018.

8. Elfsborg

Elfsborg övertygade inte alls ifjol, och hamnade på plats 8. Spelartruppen är i princip densamma som förra säsongen, men tränaren Jimmy Thelin är ny. Elfsborg riskerar att tappa Issam Jebali och Simon Lundevall i sommar, vilket hade varit två stora avbräck. Vi tror att Elfsborg hamnar på plats 8 denna säsong.

9. Kalmar FF

Kalmar FF ser intressanta ut, med två brassevärvningar varav en varit ordinarie i Flamengo. Har dock inte övertygat under försäsongen, och det är oklart om Rasmus Elm kommer att hålla sig frisk hela säsongen. Vi tippar att Nanne Bergstrand tar Kalmar till plats 9, vilket innebär 3 placeringar bättre än ifjol.

10. IFK Göteborg

IFK Göteborg hamnade på en svag 10:e-plats ifjol, och frågan är vad som talar för att det ska gå bättre i år. Mads Albaek och Mattias Bjärsmyr drog i somras, och Thomas Rogne och Sören Rieks lämnade vid årsslutet. I sommar försvinner dessutom målvakten Pontus Dahlberg. En spännande tränare i form av Poya Asbaghi har visserligen anlänt, men vi tror inte att han kan ta Göteborg till någon topplacering redan i år.

11. IK Sirius

IK Sirius inledde år 2017 på ett strålande sätt, men gjorde därefter en mycket svag höstsäsong. I år har man värvat in Omar Eddahri och Abdul Razak, vilket är två på förhand mycket bra värvningar. Konkurrensen i årets upplaga av Allsvenskan är dock riktigt stor, och vi tror att Sirius får nöja sig med en 11:e-plats.

12. Örebro SK

Örebro SK gjorde en svag säsong ifjol, och hade det inte varit för Nahir Besara (10 mål, 7 assist) är frågan om man hade hängt kvar i Allsvenskan. Klubben har inte varit särskilt aktiva på transfermarknaden, och vi tror inte att ÖSK lyckas komma högre än på plats 12.

13. Dalkurd

Nykomlingarna Dalkurd FF har gjort en övertygande transfervinter och har bland annat värvat in duktige Mohamed Buya Turay och Johan Bertilsson, även om bägge två kom aningen senare än vad som vore optimalt. Vi tror att Dalkurd hänger kvar i Allsvenskan, och att de hamnar på plats 13.

14. GIF Sundsvall

GIF Sundsvall gör sin fjärde raka säsong i Allsvenskan, och frågan är om det blir den sista för den här gången. Sundsvall har tappat flera tongivande spelare från förra säsongen, och kommer att få kämpa hårt för att hänga kvar. Viktigt för klubbens öde att Linus Hallenius gör en bra säsong.

15. Brommapojkarna

Brommapojkarna vann Superettan och är nu uppe i Allsvenskan, men vi tror att laget har genomgått lite för många förändringar för att göra en lyckad säsong. Runt tio A-lagsspelare har lämnat klubben, och hela tolv nyförvärv har värvats in. Framgångsrike tränarna Olof Mellberg och Azrudin Valentic har försvunnit, och även om nye Luis Pimenta känns intressant och har lovat att BP tar 35 poäng, tror vi inte att han lyckas hålla sitt löfte.

16. Trelleborg

Trelleborg kvalade sig upp till Allsvenskan, men nykomlingarna känns alltför uddlösa för att göra en lyckad förstasäsong i Sveriges högsta serie. Stjärnan Dino Islamovic har lämnat klubben, och viktige Salif Camara Jönsson har dragit hälsenan och riskerar att missa hela säsongen. Vi tror att Trelleborg blir 16 och därmed sist i Allsvenskan 2018.

Omgång 1, Allsvenskan

1 april

15:00: Hammarby – Sirius

15:00: Häcken – Kalmar

17:30: Östersund – Djurgården

17:30: Trelleborg – IFK Göteborg

2 april

15:00: Norrköping – Brommapojkarna

15:00: AIK – Dalkurd

17:30 Elfsborg – Malmö

17:30: Sundsvall – Örebro

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]