Sverige - USA: Viktig match för Sverige i kampen om gruppsegern

Bara några dagar in i turneringen har vi redan fått se en del skrällar. USA förlorade överraskande mot Tyskland med 2-1. Frankrike slog Finaland med övertygande 5-1. En match som Finland ska vinna alla dagar i veckan men det var inget som stämde för vårt grannland i den matchen.

Ikväll spelar Sverige mot USA kl 20.15 i en match som kommer bjuda på hockey i världsklass. En match där Sverige är förhandsfavoriter men absolut inte får ta lätt på uppgiften. USA har ett otroligt bra lag i årets upplaga av hockey VM och får inte underskattas trots förlusten mot Tyskland.

Matchen kan följas på TV4 eller live stream. Vill du se Sveriges matcher i hockey VM på live stream är det Cmore som gäller.

Tuffast motstånd tidigt i turneringen

Sverige inledde VM mot Rylssand där ryssarna vann på straffar. Sedan stod Tyskland för motståndet och det såg länge ut att bli en jämn match tills Sverige la i en till växel. Då orkade inte tyskarna hänga med och matchen slutade 7-2.

Nu är det alltså dagst för Sverige att spela mot USA. Ett lag med i princip bara NHL-spelare precis som Sverige. Det spelförande laget kommer vara Sverige och USA är ett lag som spelar med mycket fart, dumpar pucken och jagar. Något som inte alls borde vara ett problem för Sverige med tanke på hur solid backuppsättningen är.

Vårt speltips

William Nylander som är en av Sveriges nyckelspelare har visat sig vara på hugget. Han tillsammans med Victor Rask toppar den interna poängligan och de båda forwardsen har sett väldigt pigga ut trots en hel säsong i NHL. Joel Lundqvist gör ett hästjobb i defensiven och i matcher mot bra lag som USA är Lundqvist guld värd i boxplay.

För USA har Clayton Keller varit den mest framgångsrika spelaren. Många känner säkert igen namnet från JVM i fjol där han var USAs bästa spelare. På två matcher har 18-åringen gjort tre mål och är bästa poängplockaren i USA. En liten forward till växten men en teknik som är fantastisk. Keller kommer bli den nya Patrick Kane.

Vårt tips: Vinst Sverige

Odds: 1.85

Bäst odds: bet365

En match som Sverige bör vinna för att kunna hänga med Ryssland i striden om förstaplatsen i grupp A. Förbundskaptenen Grönborg kommer med all säkerhet mana på sitt manskap inför matchen. Spelare som gärna får ta en större roll i Sverige är Joel Eriksson Ek, John Klingberg och Jonas Brodin. Ingen har spelat dåligt men alla tre kan mycket bättre än vad de visar och förhoppningsvis släpper det i matchen mot USA.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]