Sverige - Ungern: Speltips & startelvor (kval U21-EM)

Sverige spelar ikväll kvalmatch mot Ungern till U21-EM 2019. Läs allt inför matchen här, med troliga startelvor och speltips.

Streama Sverige U21 – Ungern U21

Att streama matchen gör du med CMore. Det kan du läsa mer om på följande länk: Sverige – Ungern U21 live stream.

Trolig laguppställning, Sverige

Dahlberg
Wahlqvist – Dagerstål – Brorsson – J. Andersson
Levi – Svanberg – Ssewankambo – Rakip
Asoro – Nilsson

Skador: Alexander Isak, Carlos Strandberg
Avstängningar: –

  • Match: Sverige – Ungern, kval till U21-EM 2019
  • Datum & tid: Fredag 7 september 18:30
  • Arena: Falcon Alkoholfri Arena, Falkenberg

Sverige slåss med Belgien om gruppsegern

Sveriges U21-landslag har skämt bort svenska folket med framgångar under de senaste åren. Spelarna födda 92 och senare tog sig till EM 2015 genom bragdmatcher mot Turkiet och Frankrike, och följde sedan upp på ett än mer imponerande sätt i själva mästerskapet.

John Guidetti, Simon Tibbling och Isaac Kiese Thelin var några av hjältarna som tog Sverige hela vägen till ett guld.

1994-kullen, med spelare som Muamer Tankovic och Kristoffer Olsson, tog sedan Sverige till U21-EM 2017. Väl där gick det dock inte så bra utan blev ett uttåg redan i gruppspelet, men att bara ta sig till mästerskapet är en stor prestation i sig med tanke på att det är blott 12 deltagande länder.

Nu är Sveriges U21-landslag på hyfsat god väg att kvalificera sig till EM på nytt. Sverige toppar sin kvalgrupp när 3 omgångar återstår, och slåss om förstaplatsen med Belgien som har sämre målskillnad.

De tre återstående matcherna för Sverige i kvalet är Ungern, Turkiet och Belgien – alla matcher på hemmaplan. Belgien spelar i sin tur matcher mot Malta, Ungern och Sverige – alla på bortaplan. Gör både Sverige och Belgien det de ska göra kan vi vänta oss en direkt avgörande match på tisdag den 16:e oktober. Gruppvinnaren går direkt till EM, medan de fyra bästa tvåorna (det finns totalt nio kvalgrupper) får spela playoff.

Speltips

Även om vi givetvis redan har tankarna på matchen mot Belgien om en dryg månad, ska vi inte ta ut händelserna i förväg. Först och främst måste vi se till att besegra Ungern, som vi ”bara” fick oavgjort mot i bortamatchen.

Nu möts trots allt lagen hemma i Sverige, och medan Sverige slåss om förstaplatsen ser Ungerns chanser att nå EM bleka ut. Ungrarna ligger 6 poäng bakom Sverige och Belgien, och det ska oerhört mycket till för att de ska kunna hota om en topp 2-placering.

Vi tror att motivationen är större hos svenskarna idag, och dessutom har Sverige genom kvalspelet visat att man har ett bättre lag än Ungern. Vi spelar den raka 1:an här, till oddset 1.44 på Bet365.

  • Tips: Sverige vinner
  • Odds: 1.44, Bet365