Sverige U21 - Belgien U21: Inför matchen, startelvor & speltips

Sverige möter Belgien i en totalt avgörande match om vilket lag som direktkvalificerar sig till U21-EM 2019. Läs allt om förutsättningarna inför matchen.

Trolig laguppställning, Sverige U21

Dahlberg
Wahlqvist – Dagerstål – Brorsson – J. Andersson
Svanberg – Ssewankambo – Salétros – Asoro
Levi – A. Isak

Skador: Carlos Strandberg (utanför truppen), Daleho Irandust (utanför truppen)
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Belgien U21

Jackers
Cools – Faes – Vanheusden – Lukebakio
De Norre – Bastien – Heynen – Mbenza
Schrijvers – Dimata

Skador: –
Avstängningar: –

Vill du se avgörandet i kvalet till U21-EM 2019? Läs här om hur du gör för att streama Sverige U21 – Belgien U21 live.

Sveriges U21 på väg mot ännu ett mästerskap

De svenska U21-generationerna har skämt bort oss med framgångar under de senaste åren. Höjdpunkten var givetvis 2015, då det blev ett osannolikt EM-guld. Två år senare kvalificerade Sverige sig till U21-EM igen då man dessvärre åkte ut i gruppspelet, men att bara vara med i mästerskapet är imponerande med tanke på att det var dock blott 12 deltagarnationer med.

Nu kan Sverige ta sig till tredje raka U21-mästerskapet. Laget har gjort ett fantastiskt kval så här långt, men är ännu inte framme. Laget tar emot Belgien på Guldfågeln Arena ikväll, ett Belgien med tre pinnar fler än oss och endast ett måls bättre målskillnad. Vinner Sverige matchen vinner man gruppen, medan ett kryss eller en förlust gör att Belgien vinner gruppen. I sådana fall kommer Sverige istället att gå till playoff, vilket spelas i november.

Sverige kommer till matchen utan skadade nyckelspelaren Carlos Strandberg, och även Daleho Irandust saknas. Herman Hallberg kallades in som Irandusts ersättare, vilket är ett passande val då han bor i Kalmar och därmed har nära till matchen som spelas på KFF:s hemmaarena.

Speltips

Sveriges U21-landslag verkar aldrig kunna sluta med att ge oss bragder, så varför skulle det ta stopp här? Ungdomarna har flugit igenom gruppen, och var fram tills matchen mot Turkiet senast obesegrade.

När vi ser att det är ett belgiskt ungdomslag som står på andra sidan, är det lätt att tänka att det blir en svår uppgift. Tanken är givetvis befogad, men deras ungdomslag känns inte lika tungt som det gjorde för några år sedan.

Bortamatchen mot Belgien slutade 1-1, och nu möts lagen på svensk mark. Vi har ingen anledning att tro annat än att ”Nya Sverige” ordnar detta.

Vi spelar den raka 1:an till det fina oddset 2.40 gånger pengarna på Bet365.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]