Sverige - Turkiet: Inför, startelvor & speltips – Nations League

Sverige möter Turkiet i den första matchen i Nations League. Läs allt du behöver veta inför drabbningen.

Streama Sverige – Turkiet online

Via följande länk kan du läsa om hur du går tillväga för att streama Sverige – Turkiet live.

Trolig laguppställning, Sverige

Olsen
Lustig – Lindelöf – Granqvist – Augustinsson
Durmaz – Seb Larsson – Ekdal – Claesson
Guidetti – Berg

Skador: Emil Forsberg, Andreas Granqvist (tveksam)
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Turkiet

Kirintili
Ozbayrakli – Aziz – Söyüncü – Kaldirim
Ünder – Yazici – Calhanoglu
Tosun

Skador: –
Avstängningar: –

  • Match: Sverige – Turkiet, Nations League
  • Datum & tid: Måndag 10 september 20:45
  • Arena: Friends Arena, Solna
  • Stream: CMore

Vilka ersätter Toivonen och Forsberg?

Sveriges grupp i Nations League sparkade igång i fredags, då Ryssland gästade Turkiet i Trabzon. Ryssarna tog ledningen, Serdar Aziz kvitterade för Turkiet men Artem Dzyuba kunde sedan skjuta hem segern till Ryssland.

Turkiet hade både fler chanser och större bollinnehav, vilket gör förlusten än mer bitter för laget. Nu ska man försöka studsa tillbaka, när man rest till Stockholm för att kliva ut på Friends Arena. Förlust här och möjligheten att vinna gruppen ser oerhört avlägsen ut.

Det Sverige som väntar är ett landslag som i så hög mån det bara går kommer att se ut likadant som under VM. Emil Forsberg är dock skadad och missar matchen, samtidigt som Andreas Granqvist är krasslig och därmed är ett frågetecken till matchen. Missar Granqvist matchen, lär Pontus Jansson vara den som kliver in i hans ställe. Dock har Filip Helander fått mer speltid än Jansson i sitt klubblag denna säsong, men vi tror ändå att Jansson, som gjorde det bra i VM, går före här.

Vem som ersätter Forsberg är oklart, men det står främst emellan Jimmy Durmaz och Ken Sema. Blir det Durmaz kan vi vänta oss att Durmaz går in på högerkanten, medan Claesson spelar vänsterytter.

Dessutom har Ola Toivonen slutat i landslaget, och där är en startplats numera öppen. Det har talats om att Claesson skulle flyttas upp som anfallare, men då redan en ytter saknas på grund av skada (Forsberg) lär inte ytterligare en ytter plockas bort. Istället kommer Marcus Berg att få bilda anfallspar med antingen Isaac Kiese Thelin, John Guidetti eller Robin Quaison.

Stjärntätt i Turkiet

Nyckelspelarna i Turkiet är de båda yttrarna Cengiz Ünder och Hakan Calhanoglu, som represterar Roma respektive Milan. Även Premier League-anfallaren Cenk Tosun är en spelare vi ska se upp för med tanke på hans goda målskytte.

Speltips

Vi tror på Sverige här. Sverige såg visserligen rätt bleka ut mot Österrike i torsdags, men då var det ett reservlag som ställde upp. När Sverige bytte in ordinarie startspelarna Viktor Claesson och Sebastian Larsson började det omedelbart att se bättre ut.

Sverige har fördel av hemmaplan, och vi kommer från ett oerhört starkt världsmästerskap. Samtidigt som Sverige bragdkvalade sig till VM och därefter fortsatte på den staplade vägen väl på plats i Ryssland, kom Turkiet 4:a i en kvalgrupp bestående av 6 lag. Finland och Kosovo lyckades man hålla bakom sig, men Ukraina, Kroatien och Island blev för tuffa.

Sett till världsrankingen är det också stor fördel Sverige. Sverige ligger på plats 13, Turkiet på plats 38. Den raka 1:an ger 1.95 gånger pengarna på Bet365, och vi slår till.

  • Tips: Sverige vinner
  • Odds: 1.95, Bet365
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]