Sverige - Schweiz: Speltips på hockey VM 2017

Efter att Sverige slutade på en tredjeplats i gruppen får laget nu möta Schweiz som kom tvåa i grupp B. En match som kan låta lätt för Sverige men så är inte riktigt fallet. Schweiz är en nation som utvecklats ordentligt de senaste tio åren och har gått från en ganska bra hockeynation till en riktigt bra.

Schweiz slog både Kanada och Tjeckien i gruppspelet och har visat att de kan egentligen slå vilket lag som helst. Deras lag består främst av spelare från den inhemska ligan NLA, en NHL-spelare och ytterligare två från AHL. Sverige har hela 19 NHL-spelare efter den senaste förstärkningen i form av Bäckström, Lindberg och Lundqvist.

Det går att följa Sverige – Schweiz live stream eller på TV4. Matchen startar 20.15.

Henrik Lundqvist Tre Kronor Speltips

Vårt speltips på Sverige – Schweiz

Vi tror att matchen kommer bli oerhört jämn och tight. Båda lagen kommer förmodligen gå ut relativt försiktigt och känna på varandra under den första perioden. Bli inte förvånade om den slutar 0-0 efter några tafatta målchanser där inget lag riktigt vågar gå hela vägen. Sverige vet om att pressen är på deras sida och rubrikerna vid förlust vill nog ingen tänka på.

Schweiz har ett alldeles gyllene läge, de spelar mot ett lag som verkligen inte bevisat någonting såhär långt i turneringen. Men som med 19 NHL-spelare ska slå Schweiz alla dagar i veckan. Får de till sitt fartfyllda spel och lägger långa pass på sina skridskoskickliga ytterforwards kan Sverige få jobba väldigt hårt. Viktigt är att Sverige håller ihop sin trupp för att minimera ytorna.

Schweiz svaghet ligger egentligen i att vara konsekventa genom en hel match. De har ofta några dippar och det är något som Sverige verkligen måste utnyttja. De schweiziska backarna kan ibland försöka spela lite för kreativt, något som några gånger straffat dom i turneringen.

  • Vårt tips: Vinst Sverige
  • Odds: 1.42
  • Spelbolag: bet365

Oddset på att Schweiz vinner är hela 5.75, men trots att det är högt känns det inte riktigt spelvärt. Detta är en match som Sverige ska vinna och förhoppningsvis har Grönborg laddat upp sin trupp ordentligt inför kvartsfinalen.

Kapten Lundqvist Speltips på Tre Kronor

Statistik från turneringen

Vi på sportal har kikat på lite statistik från hur de båda lagen presterade under gruppspelet. Schweiz gjorde 22 mål på sju matcher, ett snitt på 3,14 per match, Sverige stod för 29 mål vilket ger ett snitt på 4,14. Inget av de två lagen släppte in särskilt många mål, Sverige släppte in 13 mål och Schweiz 14.

Det största spöket i Sverige har varit spelet i numerärt överläge. Förhoppningsvis kan Bäckström komma in och styra upp det nu i slutspelet för i täta matcher kan det vara ett power play som avgör om det blir semifinal eller inte. Sverige har gjort mål i 15% av sina numerära överlägen, det som talar gott för Sveriges del är att Schweiz är ännu sämre. Schweizarna har inte alls kommit igång med sitt PP och ligger på 13,79% inför matchen.

Vi hittar flera svenska namn högt i olika statistikligor. Joel Lundqvist leder hela VMs tekningsliga på hela 70% vinster. Ändå får Lundqvist inte teka i alla situationer, undrar hur Grönborg tänker där. William Nylander och Gabriel Landeskog toppar +/- ligan på åtta plus. Poängbästa svensken är William Nylander som på sju matcher gjort fem mål och lika många assist.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]