Sverige - Ryssland: Inför, startelvor & speltips

Sverige tar emot Ryssland i en helt avgörande match om förstaplatsen i Nations League-gruppen. En seger och Sverige avancerar till den högsta divisionen. Läs vårt speltips inför matchen!

Trolig laguppställning, Sverige

Olsen
Lustig – Lindelöf – Granqvist – Augustinsson
Seb Larsson – Ekdal – J. Johansson – M. Olsson
Berg – Claesson

Skador: Victor Nilsson Lindelöf (tveksam), Emil Forsberg (utanför truppen)
Avstängningar: –

Vill du titta på matchen? Läs här om hur du gör för att streama Sverige – Ryssland.

Trolig laguppställning, Ryssland

Guilherme
Nababkin – Neustädter – Dzhikiya – Kudryashov
Gazinsky – Zobnin
Ionov – Golovin – Kuzyaev
Ari

Skador: Artem Dzyuba (ursprungligen utanför truppen, men flögs in sent till denna match)
Avstängnignar: –

  • Match: Sverige – Ryssland, Nations League, Division B, Grupp 2
  • Datum & tid: Tisdag 20 november, 20:45
  • Arena: Friends Arena, Stockholm
  • Speltips: Rak 1:a till 1.95 på Bet365

Seger och Sverige vinner gruppen

Sverige kom till denna landslagssamling som gruppjumbo med blott 1 inspelad poäng. Konkurrenterna Turkiet och Ryssland stod på 3 respektive 7 poäng. Utgångsläget såg med andra ord ganska mörkt ut, och för att kunna vinna gruppen behövde Sverige först bortaslå Turkiet och sedan avsluta med seger hemma mot Ryssland.

Efter en stark laginsats och en perfekt slagen straff av Andreas Granqvist ser det plötsligt betydligt ljusare ut. Nu är Turkiet nedskickade till sistaplatsen och Sverige blir sämst tvåa, och seger på tisdag kväll innebär att man även passerar Ryssland och vinner gruppen.

Vinner Sverige matchen kommer vi och Ryssland att sluta på samma poäng, och då är det inbördes möten som avgör. Första mötet slutade oavgjort, vilket naturligtvis är till vår fördel.

En förstaplats i gruppen innebär bland annat förbättrad ranking vilket i sin tur resulterar i bättre seedning vid framtida lottningar. Dessutom kommer Sverige, om man vinner gruppen, att flyttas upp från Nations Leagues B-division till A-divisionen. Där finner vi de allra starkaste nationerna så som Frankrike, Spanien och Tyskland.

Ari da Silva Ferreira tillbaka i Sverige

Ryssland kommer till den här matchen från en tuff förlust borta mot Tyskland, där man låg under med 3-0 redan i halvtid, vilket sedan även skrevs till slutresultatet. I den matchen startade Sverigebekantingen Ari da Silva Ferreira, som vann den allsvenska skytteligan när han spelade i Kalmar FF säsongen 2006. Brasilianaren Ari, idag 32 år, blev nyligen rysk medborgare efter att ha spelat och bott i landet i några år, och gjorde nu sin landslagsdebut mot Tyskland. Han blev dock utbytt redan efter 55 minuter, men i Artem Dzyubas eventuella skadefrånvaro är det möjligt att han får chansen igen.

För svensk del kommer vi troligen att få se samma startelva som slog Turkiet häromdagen. Det är dock ett visst frågetecken på Victor Nilsson Lindelöf, som tvingades kliva av i halvtid. Lindelöf väntas dock vara redo till spel, men är han det inte så kan nog Filip Helander kliva in och ersätta på ett bra sätt igen.

Speltips

Vi såg ett starkt svenskt landslag klara av att ordna seger i en svår bortamatch i Turkiet, och efter en svajig start på Nations League känns Sverige starka.

Avsaknaden av målfarliga anfallare är dessvärre fortsatt stor, men det känns som att Sverige nästan alltid lyckas göra något mål på ett eller annat sätt ändå. Är det inte Andreas Granqvist som slår in en straffspark är det Jakob Johansson som skjuter in ett chansskott eller Ludwig Augustinsson som är uppe och gör ett av sina få seniormål.

Vi spelar den raka 1:an här, till oddset 1.95 gånger pengarna på Bet365.