Sverige - Ryssland: Debutmatchen i Hockey-VM

Äntligen är det dags för den första matchen i årets upplaga av VM i ishockey. Det är den ryska björnen som ska försöka ta tre poäng från blågula Tre Kronor. Förutsättningar inför matchen för Sveriges del ser väldigt bra ut, de verkar ha hunnit spela ihop sig hyfsat och många kännner varandra väl sedan innan.

Backparet Victor Hedman och Antron Strålman som spelar mycket tillsammans i sitt klubblag Tampa Bay, kommer förmodligen att vara stommen i hela truppen. Med deras kemi kommer det blli oerhört svårt för Ryssland att skapa något så fort de är inne på isen. Dessutom är både Strålman och Hedman otroligt skickliga offensivt och kommer med all säkerhet bidra till en hel del chanser.

Ryssland har fem spelare från NHL och resten från KHL. Sverige har 16 NHL-spelare, en från SHL, två från KHL och en från NLA. Jämför man trupperna på pappret känns det givetvis som att Sverige har det starkaste laget. Men de ryska toppspelarna från KHL håller otroligt hög klass och skulle med all säkerhet tillhöra toppen av NHL. Bredden och backsidan är mycket bättre hos Sverige och är det som talar mest för en seger.

Detta speltips är från VM 2017. Vill du kunna se Sverige – Ryssland live stream 2018 så kommer vi här att hjälpa dig!

Oliver Ekman Larsson

Vårt speltips på Sverige – Ryssland

Matchen börjar klockan 16.15 och den sänds på TV4 och Cmore. Detta kommer förmodligen vara en av de mest sevärda matcherna i Sveriges gruppspel och kommer direkt sätta prägel på gruppspelet. Som vi vet sedan tidigare år är Ryssland det mest svårtippade laget av alla. Framförallt i gruppspelet där de brukar blanda och ge för att sedan se ut som ett helt nytt lag i slutspelet.

Vi tror att Sverige är väl förberedda inför matchen idag och kommer sätta en hård press och vårda pucken från start. Styrkan hos Sverige är puckskickligheten och spelet med puck, något som måste utnyttjas i samtliga matcher under hockey VM.

Ryssland måste få igång storstjärnorna Mozyakin, Kucherov, Shipachyov och Panarin tidigt i matchen för att han en chans. Annars tror jag att Sverige kommer ta sig igenom relativt enkelt.

Vårt bettingtips: Vinst Sverige

Odds: 2.70

Bäst odds: Unibet

Tre Kronor Räddning

Boostade odds hos Unibet

Unibet kör en kampanj med boostade odds under hela hockey VM. Matchen mellan Sverige – Ryssland har de valt att boosta Sveriges odds vilket gör det ännu mer spelvärt än tidigare. För att hitta till de odds som är extra höga klickar du på fliken erbjudanden och sedan kommer erbjudandet om boostade odds dyka upp högt på listan.

Matchen idag tror vi på sportal kommer innehålla en hel del mål. Unibet har oddset 1.89 på att Sverige ska göra mer än 2.5 mål i matchen. Även det ett annat väldigt spelvärt odds då de har många hungriga och målfarliga forwards. Missa inte matchen idag kl 16.15!

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]