Sverige - Norge: Bäst odds & speltips i handbolls-EM

Sverige tar sig an Norge i handbolls-EM imorgon. Här är vårt speltips inför matchen.

Igår besegrade Sverige Vitryssland, och detta med besked. I halvtid stod det 16-11 till de blågula, och när domaren blåste av matchen visade resultattavlan 29-20.

Imorgon väntar Norge, i den sista matchen i mellanrundan. Det krävs svensk vinst, och dessutom att Frankrike tar poäng av Kroatien, för att Sverige garanterat ska ta sig vidare till semifinal. Vinner Sverige mot Norge samtidigt som Frankrike förlorar mot Kroatien, väntar en målskillnadsaffär mellan Frankrike, Kroatien och Sverige om två semifinalplatser.

Förlorar Sverige däremot mot Norge med högst tre mål, går man ändå vidare till semifinal om Frankrike vinner mot Kroatien. Rätt många faktorer spelar alltså in i avgörandet.

För att Norge ska ta sig till semifinal krävs seger mot Sverige med minst fem mål, samtidigt som Frankrike slår Kroatien.

Där har ni alltså förutsättningarna. Nu ska vi ge er vår syn på hur vi tror att det går i matchen.

Notera gärna att det går att se handbolls EM streams. Vi hjälper dig med att hitta dina matcher enkelt!

Speltips på Sverige – Norge

Norge MÅSTE vinna den här matchen, medan Sverige kan ta sig vidare till semifinal även vid förlust. Det tror vi kan vara en fördel för Sverige.

Pressen kommer att ligga på norrmännen, som troligtvis kommer att bli stressade och driva upp matchen i ett högt tempo. Norge måste ju inte bara vinna, de måste vinna med hela fem mål. Sverige har visat sig spela bra vid just den typen av handbollsmatcher, bland annat då det ofta leder till flertalet farliga svenska kontringar.

När Sverige mötte Kroatien var matchen fartfylld, och Kroatien stressade fram avslut på avslut mot Mikael Appelgren. Vi vet alla hur den matchen slutade – Sverige besegrade den starka hemmanationen med fyra bollar, 35-31.

Trots att Sverige slog Kroatien ska vi komma ihåg att norrmännen måste hållas som favoriter i morgondagens match. Men matchen är öppen, och därför riktar vi våra blickar mot ett målspel istället.

Eftersom Norge måste vinna med fem mål, kommer de att ösa på framåt. Det öppnar samtidigt ytor för Sverige, och vi tror att målen kommer att ramla in imorgon kväll. Vi spelar därför över 55,5 mål, som Unibet erbjuder till nästan 2 gånger pengarna.

Odds över 55,5 mål: 1.96, Unibet

Matchstart: 18:15, onsdag 24:e januari

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]