Sverige - Lettland: Kan Sverige bryta trenden?

Sverige har en chans att bryta det dåliga mönstret. Men för att lyckas krävs det att fler nyckelspelare kliver fram och tar på sig ansvaret i offensiven. De tre matcherna Sverige har spelat har inte varit särskilt imponerande och det känns som Grönborg kan få ut mer av sin trupp.

Lettland har haft en väldigt behaglig start på VM. Med tre vinster av tre möjliga ligger de nu på en förstaplats i grupp A. Laget har endast släppt in två mål, vilket visar på en solid defensiv som uppenbarligen är svår att bryta sig igenom. Även om Lettland leder gruppen är detta en match Sverige ska vinna nio gånger av tio.

På pappret, rent individuellt, skiljer det hästlängder mellan lagen. Sverige har 16 NHL-spelare mot Lettland som har en, Zemgus Girgensons. Men allt kan hända i ett VM, med tanke på att lagen bara möts en gång och vilja slår klass.

Tre Kronor - Lettland

Vårt tips på matchen

Sverige har 1.17 i odds på att vinna matchen. Ett odds som inte känns särskilt spelvärt med tanke på hur lågt det är. Med däremot känns oddset 2.0 på att det blir över 5.5 mål i matchen väldigt spelvärt. Med tanke på hur produktiva Sverige visat sig vara mot ett lite sämre motstånd. Även om Lettlands målvakt har spelat riktigt bra har han inte satts riktigt på prov ännu.

Sverige har dessutom en hel del press på sig från journalister och fans. Som mer än gärna vill se Sverige vinna en enkel match mot Lettland och få upp självförtroendet. Ett missat slutspel skulle vara det största fiaskot någonsin i VM-sammanhang.

Vårt speltips: Det blir över 5.5 mål i matchen

Odds: 2.0

Bäst odds: bet365

Matchstart: 20:15

Lettland - Sverige

Därför kommer Sverige att vinna

Den största faktorn till att Sverige är favoriter är inte särskilt svår att räkna ut. Det är en större hockeynation, har bättre hockeyutbildning och fler licensierade spelare. Helt enkelt helt andra möjligheter än vad Lettland har. Tre perioder är lång tid och skulle Sverige underskatta motståndet är det något som kommer märkas tydligt. Sedan om Grönborg lyckas styra upp det eller inte är en annan fråga men vi kan hålla tummarna.

Samtliga spelare i den Svenska truppen hade varit storstjärnor i Lettland. Även om Lettland är en nation som fått en rejäl uppsving i hockeyvärlden har de inte mycket att sätta emot.

Men förvänta er ett Lettland som kommer kriga för varje meter ute på isen, de är inte det laget som lägger sig platt och ger upp. Viktigt för Sverige är att få upp tempot och inte sänka sig till Lettlands nivå.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]