Sverige – Italien: Speltips på EM för damer 2017

Förmodligen Sveriges viktigaste match såhär långt i turneringen. Italien kan eventuellt sakna några av sina givna startspelare till matchen mot Sverige. En liten fördel som svenskorna givetvis inte tackar nej till. Speciellt när matchen kan vara avgörande om det blir en gruppseger eller inte i EM för damer 2017.

I vårt speltips kommer vi dela med oss av våra tankar om matchen och hur matchbilden kommer att se ut. De bästa oddsen på Sverige – Italien och varför vi spelat som vi gjort.

Kosovare Asllani tittar upp mot himlen

Speltips på Sverige – Italien från gruppspelet i EM

Sverige ska vara det bättre laget, oavsett om Italien ställer upp med sina bästa spelare eller inte. Nu verkar dessutom Sveriges offensiv verkligen ha kommit igång och Lotta Schelin fick äntligen ett avslut på sin måltorka. De har fortfarande inte släppt in ett mål i EM 2017 och förhoppningsvis är det något som står sig efter 90 minuter mot Italien.

De senaste elva matcherna Sverige spelat mot Italien har slutat åtta gånger i Sveriges favör. En gång har Italien vunnit och två har blivit oavgjort. Totalt har Sverige gjort 22 mål mot Italiens åtta. Det är ingen hemlighet om vilket lag som är favoriter, något som även oddsen speglar tydligt. Vårt speltips på Sverige är för att ge dig inspiration och rygga endast om du håller med om våra tankar kring matchen.

Matchodds

  • Sverige: 1.33
  • Oavgjort: 5.00
  • Italien: 9.00

Oddsen är hämtade från bet365 som erbjuder odds på samtliga matcher från Dam-EM 2017.

Att spela på Sverige, som med stor sannolikhet kommer att vinna matchen, känns inte speciellt värt det låga oddset. Istället har vi kikat på lite andra odds där vi hittade över eller under 2.5 mål i matchen. Oddset på att det blir över 2.5 mål i matchen ligger på 1.95 vilket känns betydligt bättre att spela på. Det innebär att det måste bli minst tre mål i matchen för att vi ska vinna spelet.

Lotta Schelin kallar in sjukvårdare till Olivia Schough

Öppnar Sverige lika bra som tidigare blir det tufft för Italien

Både mot Tyskland och Ryssland öppnade Sverige piggt och var alerta redan från start. En likadan öppning mot Italien kommer försätta italienskorna i en riktigt jobbig sits. Sverige kommer ha majoriteten av bollinnehavet och Italien kommer få slita hårt för att komma till chanser. Sverige går givetvis mot kvartsfinal och vill skapa så bra förutsättningar som möjligt inför slutspelet.

Den orubbliga, tuffa och smarta defensiv det svenska laget besitter kommer vara nästintill omöjligt för Italien att ta sig igenom och vår gissning är att matchen kommer sluta mållös för Italien. Med tanke på att offensiven äntligen är igång för Sveriges del tror vi att det står 1-0 efter första halvlek. Matchen kommer sen rinna iväg och Sverige får in två rätt sena mål för att fastställa resultatet till 3-0.

Missa inte att man kan följa Sverige – Italien via live stream.

Olivia Schough löper med bollen

Sverige kan möta Danmark i kvartsfinal

Danmark slog Norge igår vilket betyder att de slutar på en andraplats i grupp A och får möta ettan från grupp B. Så det kan bli ett nordiskt möte i kvartsfinalen i EM 2017. Ett extra speciellt möte för två av spelarna som inte bara känner varandra väl från tiden i Linköping ihop. Danskan Pernille Harder och svenskan Magdalena Eriksson är ett par och har hållit ihop de senaste tre åren.

Harder spelar på anfallet och Magdalena Eriksson i försvaret, vilket innebär att det kommer spendera en hel del tid på samma yta. Det är nästan upplagt för en separation, tänk er själv att det står 1-1 i en kvartsfinal och Harder tunnlar flickvännen Eriksson och sedan avgör i 94 matchminuten.