Sverige - Italien: Bäst speltips & odds (10/11)

Självklart har vi dukat upp med de bästa oddsen att tippa på inför Sverige – Italien. Läs vårt speltips & använd dig av betting inför Sveriges play off-match till VM

Sverige har gått starkt sedan Janne Anderssons tillträdande som förbundskapten, och avancerat till VM-playoff från en på förhand mycket svår kvalgrupp. I playoff ställs vi mot Italien, som inte missat ett VM-slutspel sedan 1958, då mästerskapet spelades i just Sverige. Vilket vi självklart har i åtanke när vi skapade vårt Sverige – Italien speltips.

Oddsen vi tippar på inför matchen

Det svenska landslaget har imponerat genom kvalet och visat upp en jämn nivå. Bortsett från bortaförlusten mot Bulgarien, har Sverige levererat det man ska och lite till. Vinsten mot Frankrike i juni, och rekordutklassningen mot Luxemburg i den senaste samlingen, är kvalets stora höjdpunkter.

Italien har å sin sida gjort bra ifrån sig de med. De kom tvåa i gruppen bakom Spanien, och hade god marginal ned till tredjeplacerade Albanien. Men att det var just Albanien som tog tredjeplatsen vittnar om att styrkan på motståndarlagen i gruppen – bortsett från Spanien – inte var av högsta internationella klass.

Att Sverige har flera ”Italien-bekantingar” (Granqvist, Helander, Jansson, Krafth, Ekdal, Rohdén) i landslaget är en faktor som heller inte ska underskattas. Pontus Jansson har dessutom haft Italiens förbundskapten Giampiero Ventura som tränare, under sin tid i Torino. Där kan finnas värdefulla tips att hämta.

På hemmaplan har vi slagit Frankrike, spelat oavgjort mot Holland, och vi har absolut möjlighet att slå Italien. Det är förvisso ett väldigt tufft motstånd som kommer på besök, och vi väljer därför att gardera oss genom att spela Sverige asian handicap 0.0 – detsamma som insatsen tillbaka vid oavgjort, men med bättre odds. Spelet finner vi på Unibet, till 2.40 gånger pengarna.

Speltips: Sverige, 0.0 asian handicap
Odds: 2.40
Bäst odds på tipset: Unibet
Se matchen: Sverige – Italien stream

sverige italien odds hos bet365

Jämför bäst odds & lag

Innan du går ut till en bettingsida, så kan det alltid vara bra att jämföra oddsen inför Sverige – Italien. Detta för att du ska kunna spela på de högsta möjliga oddsen för ditt speltips. Det är väldigt populärt att jämföra innan man bettar på fotboll.

Vi har gjort denna oddsjämförelse för dig. Vi kommer då fram till att bet365 har högst odds när det kommer till genomsnittlig vinst på fulltidsresultat, och Unibet har bäst odds när vi ska specifikt spela på vårt tips.

Det är lika viktigt att du jämför oddsen, som du jämför Sverige – Italien. Nedan har vi lagt upp lite information som kan hjälpa dig.

Sveriges landslag

  • FIFA-ranking: Plats 25
  • Viktiga spelare: Emil Forsberg, Andreas Granqvist, Marcus Berg, Jakob Johansson
  • Senaste vinst mot Italien: Den 2 juni, 1998 – Vänskapsmatch (1-0)
  • Formen senaste 5 matcher: 2 vinster, 1 oavgjord, 2 förluster

Troliga spelare i startelvan:

Olsen
Krafth – Lindelöf – Granqvist – Augustinsson
Larsson – Johansson – Ekdal – Forsberg
Toivonen – Berg

Italiens landslag

  • FIFA-ranking: Plats 15
  • Viktiga spelare: Gianluigi Buffon, Giorgio Chellini, Leonard Bonucci, Marco Verratti, Daniele De Rossi
  • Senaste vinst mot Sverige: Den 17 juni, 2016 – EM Gruppspel (1-0)
  • Formen senaste 5 matcher: 3 vinster, 1 oavgjord, 1 förlust

Troliga spelare i startelvan:

Buffon
Darmian – Bonucci – Chiellini – Spinazzola
Candreva – De Rossi – Verratti – Insigne
Immobile – Belotti

Sverige är bäst på hemmaplan

Sverige har under kvalet visat sig vara ett väldigt starkt hemmalag, att jämföra vår resultatrad 4-1-0 hemma med bortaraden 2-0-3. Dessutom 18-2 i målskillnad hemma, där motsvarigheten på bortaplan är 8-7.

En svensk förlust på Friends Arena är nästan som att säga adjö till VM-platsen; då krävs det att vi åker ned till Milano och vänder. Inte omöjligt, men det är fredagens match vi ska vinna. Med spets som världsklasspelaren Emil Forsberg på mittfältet, och en giftig Marcus Berg i målform, kan detta gå vägen.

Tittar vi på Italiens matcher på bortaplan under de tre senaste kvalspelen, ser vi att de vunnit mot Armenien, Malta x2, Azerbajdzjan, Norge, Albanien, Israel, Liechtenstein och Makedonien. Däremot har det blivit poängtapp mot Bulgarien x2, Danmark, Tjeckien, Kroatien och Spanien. Mönstret vi kan tyda är att de vinner de enkla matcherna, men så fort motståndet är en aning svårare får de det tufft.

Sverige är absolut i klass med – och bättre än vissa av – lagen Italien tappat poäng mot. Det må vara ett dubbelmöte, men hemmamatchen är som sagt ändå något av en ”vinna eller försvinna”-match för Sverige. Den möjligheten tror vi inte att Janne Anderssons landslag kastar bort.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]