Sverige - Finland: Speltips & odds på VM-semifinalen 2017

Sverige tog sig som väntat vidare till semifinal i hockey VM 2017. Där ställer Finland upp som motståndare efter att de besegrat USA i sin kvartsfinal. Sverige mötte Schweiz i en match som länge stod och vägde fram och tillbaka, men William Nylander klev fram och gav Sverige en oerhört viktig ledning. Tyvärr blev Schweiz snuvade på ett mål av domaren, tråkigt att sånt händer i kvartsfinal. Matchen slutade 3-1.

Finland var helt uträknade inför kvartsfinalen och det var inte många som trodde en vinst för de finska lejonen var möjligt. Men de lyckades dra ner på USAs tempo och få spelet dit de ville, en riktigt taktisk lyckad match. Rutinen som de finska spelarna visade upp var väldigt imponerande och Sverige bör vara nervösa.

Matchen spelas på lördag 20/5 klockan 19.00. Matchen går att följa på TV4 och det går även att följa Sverige – Finland på live stream.

Joel Lundqvist speltips och odds

Vårt speltips Sverige – Finland

Det går inte att spela som Sverige gjorde i kvartsfinalen om man siktar på de högre valörerna i VM. Långa perioder mot Schweiz spelade Sverige duttigt och det var ingen glöd överhuvudtaget. Oliver Ekman Larrson som visserligen gjorde en av turneringens snyggaste assist var under all kritik. Han måste upp flera snäpp, samma med John Klingberg. Backarna har haft lite problem, kanske på grund av ovanan av den stora rinken och måste hitta rätt snarast.

Finland kommer säkert dra ner på tempot, spela sitt spel och försöka gå på Sveriges missar i markering. Matchen kommer förmodligen att bli målsnål och första målet är oerhört viktigt. Ett spel på under 4,5 mål känns väldigt rimligt och bet365 ger oddset 2.00 till sina spelare.

  • Vårt speltips: U 4.5 mål i matchen
  • Odds: 2.00
  • Spelbolag: bet365

Tre Kronor - Finland speltips

William Nylander leder interna poängligan

Nylander har haft ett helt otroligt VM. Han har gjort tolv poäng på åtta matcher och ligger på en tredjeplats i den totala poängligan. Han är hela fem poäng före närmaste svensk. Elias Lindholm och Victor Rask är de som ligger tvåa respektive trea i internapoänligan, båda på åtta poäng.

I Finland är det succékillen Sebastian Aho som leder interna poängligan. På åtta matcher har det hunnit bli nio poäng. Aho avslutade nyligen sin debutsäsong i NHL och slutade på 49 poäng på 82 matcher. En spelare med en fantastisk spelförståelse och teknik som är en av Finlands viktigaste spelare.

Jesse Puljujärvi som dominerade fjolårets JVM har inte synts speciellt mycket. Vi, Finland och egentligen alla har nog haft betydligt större förväntningar på supertalangen. Men vem vet, han kanske sparar det bästa till sist och chockar Sverige. Puljujärvi är dessutom född i Sverige så denna matchen betyder extra mycket för honom.

Uppdatrering: Sverige vann matchen mot Finland. Nu spelar Tre Kronor final mot Kanada. – Streama Sverige – Kanada i VM-finalen

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]