Sverige - Chile: Speltips & odds

På lördag spelar Sverige sin första riktiga landskamp sedan bragden mot Italien. Här ger vi er vårt speltips till Sverige mot Chile.

I november stod Sverige för en stor skräll, när man med två mirakelmatcher besegrade Italien i playoff till VM. Jakob Johansson frälste Sverige i den första matchen, och returen på San Siro slutade sedan mållöst.

Därefter har det inte varit några landslagsmatcher (bortsett från januariturnén) förrän nu. På lördag kommer Chile på besök till ett fullsatt Friends Arena, för att göra upp framför massvis av svenskar och svenskchilenare. Tisdagen därpå spelar Sverige mot Rumänien på bortaplan.

Läs även om hur du kan streama Sverige – Chile live under matchen.

Chile, som missade VM, kommer med sin starkaste trupp och vi väntar oss att få se världsstjärnor som Arturo Vidal och Alexis Sánchez i Sverige.

Sverige har även de tagit ut sin starkaste trupp, och alla spelare kommer att göra sitt yttersta för att imponera på Janne Andersson och befästa sin plats i startelvan eller i truppen inför VM i Ryssland.

Speltips

Janne Andersson har tidigare bekräftat att så många som möjligt av utespelarna kommer att få starta en match var, av matcherna mot Chile och Rumänien. 21 utespelare är uttagna och 1 av dessa kommer således att få finna sig i blott inhopp.

Hur Janne formerar lagen är dock än så länge högst oklart. Blir det starkaste laget som får starta ena matchen, och ”reserverna” den andra? Vilka startar vilken match i så fall? Eller blir det två blandade startelvor, med hälften startspelare och hälften reserver i vardera elva?

Fram till att Janne Andersson presenterat elvan till matchen mot Chile kan vi endast gissa.

Detsamma gäller Chile, som – precis som Sverige – spelar två träningslandskamper under denna samling. Man möter Sverige på lördag och Danmark på tisdag.

Chile vill bjuda fansen på målfest

Oavsett hur starkt lag förbundskaptenen Reinaldo Rueda ställer ut på planen tror vi att vi får se ett offensivt Chile. Alexis Sánchez och Eduardo Vargas i laget innebär så gott som målgaranti. Inför sina chilenska supportrar i Sverige tror vi att man kommer att försöka svara med samma fest på planen, som vi garanterat kommer att få se på läktaren.

Sveriges spelare kommer även de att göra vad de kan för att imponera på Janne Andersson och på publiken, och vi tror att det blir många mål. Vi har svårt att förstå oddssättarna, som har placerat oddset 1.60 på under 2,5 mål, och 2.30 på över 2,5 mål.

Vi tar tillfället i akt att utnyttja bjudosset, och spelar över 2,5 mål i matchen, till 2.30 på Bet365.

Avsparkstid: Lördag 24 mars klockan 18:00