Spetips Chelsea - West Bromwich 12/2

Då var det dags att avsluta omgång 27 i Premier League och vi gör det med matchen Chelsea – West Bromwich. Det tätnar i toppen bak ledande Manchester City och med Manchester Uniteds förlust mot Newcastle i går öppnar sig nya möjligheter för bland annat Chelsea. Nedanför kommer vi analysera matchen och komma med ett förhandstipp.

Det är ett Chelsea som är i minst sagt oharmoni. De regerande mästarna har verkligen haft en för deras mått mätt en medioker säsong. En del spelare ryktas bort däribland Hazard, coach Conte sitter löst och klubben är i lite halvt kaos. Kontrasterna från fjolåret är stora och allt som gick med dem då går emot dem nu.
Men här har man ett ypperligt läge att studsa tillbaka och framförallt sett till tabellsituationen nu när Manchester United klantade till de igår borta mot Newcastle.

Luckan som ett tag var på 7 poäng kan efter ikväll vara 3 poäng. Tabelljumbon West Bromwich står på andra sidan och skall vara en mumsbit för ett Chelsea på hemmaplan.

Chelsea parkerar på en 5:e plats i tabellen då Tottenham gick förbi i och med deras derbyseger mot Arsenal. Skulle man lyckas vinna ikväll så återtar man den så viktiga 4:e platsen som innebära Champions League spel. Senaste mötet här slutade med en 4-0 seger där man var totalt överlägsna.
Den stora frågan inför kvällens match är om Olivier Giroud kommer att göra sin debut från start?

Alvaro Morata har ju haft en minst sagt downperiod både fysiskt och rent formmässigt. Annars ser alla spelare ut att vara tillgängliga för spel då både Christensen och Pedro verkar ha återhämtat sig snabbt. Givetvis kommer inte Bakayoko till spel efter hans utvisning senast.

Möjlig startelva Chelsea(3-4-3)

Courtois
Cahill Christensen Azpilicueta
Alonso Kante Fàbregas Moses
Hazard, Giroud, Willian

Tittar man på West Bromwich så ser man ett lag helt under isen. När man kickade gamla räven Tony Pulis och ersatte med Alan Pardew så trodde nog många att det var ett steg i rätt riktning men det har snarare blivit tvärtom med den självgode Pardew.
En seger(!) på 12 matcher är hans dystra facit och man ligger fast förankrat spå en 20:e och sista plats i tabellen. Jumbon har ingen spel, ingen kreativitet och försvarsspelet har inte heller stämt. Med dagens form och det utsatta tabelläget så ska de mycket till om man ska lyckas hänga sig kvar.
Varje match kommer ses som en cupmatch för ”The Baggies” som har tolv matcher på sig att rädda sin säsong. Tillskottet av Sturridge kan mycket väl bli den avgörande faktorn i ett scenario där dem lyckas hänga sig kvar. Glaskillen som alltid är skadad är ju faktiskt en helt underbar fotbollsspelare när han väl håller sig frisk. Men med tanke på Chelseas form på sistone så gillar man nog sitt läge i West Bromwich inför kvällens match.

Möjlig startelva (4-4-2)

Foster
Nyom Hegazi McAuley Dawson
Brunt Krychowiak Yacob Phillips
Sturridge Rondon

Rent matchbildsmässigt så kommer vi få se en match där hemmalaget kommer föra spelet och där bortalaget kommer spela kompakt och leva på kontringar och fasta situationer. Ett intressant spel är att Chelsea gör mål i båda halvlekarna till oddset 2,20.
Spel: Chelsea gör mål i båda halvlekarna
Odds: 2,20

Matchstart: 21.00

Arena: Stamford Bridge

Odds från Bet365

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]