Speltips: Premier League 18/8

Då rullar vi vidare in i omgång två av världens bästa liga Premier League. Jag talar nog inte för mig själv när jag säger att det är helt fantastiskt att fotbollen från de brittiska öarna är tillbaka i vardagen igen. Den första omgången bjöd som vanligt på tempofylld fotboll med mycket mål.

Den innehöll också favoriter som höll för trycket och dem högt ställda förväntningarna. Nedanför kommer vi titta lite närmare på ett par matcher och sy ihop en kupong.

1. Everton – Southampton

Vi tar oss an mötet mellan Everton – Southampton först. Förra året var båda lagen en besvikelse. Både Everton och Southampton underpresterade rejält med tanke på hur de respektive trupperna såg ut. Everton hamnde långt ner i ingenmansland och Southampton klarade sig kvar med minsta möjliga marginal. Inför denna säsongen har man i Everton fortsatt förstärka och man har en otroligt intressant trupp.

Bortalaget ser i princip oförändrat ut och målet bör vara en topp 10 placering när året summeras. Hemma på Goodison är Everton starka och på den tighta arenan blir de allt som oftast högintensiv fotboll men mycket chanser åt vardera lag. Mycket hörnor känns logiskt och ett spel på multihörnor(antalet hörnor i 1:a halvlek multiplicerat med antalet hörnor i 2:a halvlek) över 23,5 ger oddset 1,80 och kommer att spikas.

Matchstart: 16.00
Plats: Goodison Park, Everton
Liga: Premier League
Speltips: Multihörnor över 23,5
Odds: 1,80

2. Tottenham – Fulham

Kupongens andra match är en match mellan de båda vitklädda Londonlagen Tottenham och Fulham. Bortalaget som är tillbaka i finrummet igen efter en imponerande säsong i The Championsship öppnade säsongen hemma på Craven Cottage med att förlora mot Crystal Palace med 2-0. Man har en intressant trupp mot många hungriga spelare och målet är såklart att hänga kvar. Tottenham å sin sida har ett identiskt lag som det året innan.

Man är faktiskt det enda laget i engelska toppfotbollen som inte handlat under transferfönstret. I mina ögon finns där egentligen inget behov då man har en otrolig kvalite och bredd i laget där man samtidigt ligger bra rent åldersmässigt. Detta blir troligtvis en match där hemmalaget kontrollerar matchbilden och där bortalaget ligger på försvar. Ett resultat som 2-0, 3-0 känns väldigt realistiskt så ett spel på under 3,5 mål i matchen till oddset 1,65 känns lockande.

Matchstart: 16.00
Plats: Tottenham Hotspur Stadium
Liga: Premier League
Speltips: Under 3,5 mål i matchen
Odds: 1,65

3. Brighton – Manchester United

Kupongens sista match är den mellan Brighton och Manchester United. Hemmalaget öppnade säsongen borta mot Watford där man fick åka hem med 0 poäng efter en klar 2-0 förlust. Målet 2018/2019 är precis som förr året att hänga kvar.

Med små medel lyckades man ifjol och det ser inte annorlunda ut detta året. Man har inte den kvaliten, bredden eller ekonomin för att ta en avancerad plats i tabellen. Bortalaget däremot har allt de där som vi nämnde och är givetvis storfavoriter här.

Manchester United öppnade säsongen hemma på Old Trafford med att slå en piggt Leicester med 2-1. Spelet såg bra ut och framförallt så var det ett högre tempo i spelet jämfört med fjolåret. Nu väntar Brighton på bortaplan, en match som var oerhört tuff för dem ifjol. Men här ser jag faktiskt inget annat än en bortaseger. Oddet 1,80 på en 2:a är mer än generöst och kommer spelas.

Matchstart: 17.00(söndag)
Plats: Falmer Stadium
Liga: Premier League
Speltips: Manchester United
Odds: 1,80

Det sammanlagda oddset på den här Premier League trippeln blir 5,34.

Artikelförfattare: Henrik Roswall

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]