Speltips & odds: Sampdoria - AC Milan 29/7

Ett formstarkt Sampdoria tar emot ett ännu formstarkare AC Milan. Matchen spelas på klassiska Stadio Luigi Ferraris, i Genua.

SampdoriaXAC Milan

6.50

4.75

1.45
Spela nu ➤
Odds hämtat: 29/07/2020 – 15:30

Trolig laguppställning, Sampdoria

Audero

Tonelli – Yoshida – O. Colley – Augello

Depaoli – Linetty – Bertolacci – Jankto

La Gumina – Quagliarella

Trolig laguppställning, Milan

Donnarumma

Calabria – Kjaer – Gabbia – Hernández

Kessié – Bennacer

Saelemaekers – Calhanoglu – Rebic

Ibrahimovic

Här kan ni läsa om hur ni bär er åt för att streama Sampdoria – AC Milan.

Två lag med positiv trend

Sampdoria inledde säsongen riktigt risigt och låg sist efter sju omgångar, vilket ledde till att tränaren Eusebio Di Francesco fick sparken så tidigt som i oktober. In kom istället 68-årige veteranen Claudio Ranieri, som många trodde redan haft sitt sista tränaruppdrag. Det tog några omgångar, men så småningom hade tränaren som makalöst nog tog Leicester City till PL-titeln 2016 fått ordning även på Sampdoria.

Det är efter corona-uppehållet som Sampdoria varit som allra starkast. I juli månad vann Genuaklubben fem av sina sex första matcher, och Serie A-kontraktet säkrades. Därefter har man stått för två förluster, vilka visserligen kommit mot ett Genoa kämpades för sin överlevnad och mot ett scudetto-jagande Juventus.

Till kvällens match saknas svenske mittfältaren Albin Ekdal, som tvingades kliva av skadad mot Genoa förra onsdagen. Ekdal är annars given på lagets mittfält, och har stått för en fin säsong.

En svensk som däremot kommer att starta ikväll är Zlatan Ibrahimovic. Sedan 38-åringen drog på sig den rödsvarta tröjan igen i januari har resultaten och spelet pekat spikrakt uppåt. Nu har ”I Rossoneri” inte förlorat någon av sina elva senaste matcher, och positiva vindar blåser äntligen kring den forne toppklubben.

Ända sedan i höstas verkade det ha varit bestämt att tyske Ralf Rangnick skulle börja styra i Milan, då han skulle få bli både sportchef och tränare och därmed ha fria händer att bestämma det mesta i klubben. Efter den senaste tidens otroligt fina resultatrad har dock den idén skrotats, och tränaren Stefano Pioli har istället fått förlängt kontrakt. Det kan nog vara bra för klubben att få lite efterlängtad kontinuitet, och att inte kasta om allt för att börja bygga från grunden ännu en gång. Särskilt nu när allt fungerar så bra och man spelar sin bästa fotboll på nästan tio år.

Speltips & odds

Sampdoria ligger på 15:e plats med säkrat kontrakt, och har inte mycket att spela för mer än äran. Milan siktar på 5:e-platsen då den skulle generera i en direktplats till kommande säsongs Europa League, istället för den kvalplats man får när man slutar 6:a eller 7:a.

Med ett mer motiverat Milan, som dessutom är Serie A:s formstarkaste lag för tillfället, tror vi på bortaseger. Oddset på 1.45 för den raka 2:an lockar dock inte, och istället har vi hittat ett annat spel.

I de sex senaste matcherna har Milan både gjort mål framåt och släppt in mål bakåt. För Sampdoria har motsvarande hänt i tre av lagets fem senaste matcher. Vi spelar ”Båda lagen gör mål – ja” till oddset 1.80 gånger insatsen. Spelet finner ni på Bwin.

  • Tips: Båda lagen gör mål – ja
  • Odds: 1.80 på Bwin (hämtat kl. 15:30, 29/7-2020)

Fotbollsquiz

Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Testa dina kunskaper och ditt minne i detta fotbollsquiz! …
News icon16 juni, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Sverige har kvalificerat sig till EM 2020. Vi firar avancemanget genom att testa ert minne. Hur många spelare kommer ni ihåg från Sveriges senaste EM-trupp, år 2016?& …
News icon18 november, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling
Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling
Våren 2016 offentliggjordes det att Janne Andersson skulle bli Sveriges näste förbundskapten efter Erik Hamrén, i ett skifte som var fastställt att ske efter EM 2016 …
News icon13 november, 2020
Author iconEmil Sandberg