Speltips & odds: IFK Göteborg - FC Köpenhamn 17/9

IFK FCK stream

Två skandinaviska jättar drabbar samman på Gamla Ullevi under torsdagskvällen, när det ska avgöras vilka som tar nästa steg i Europa League-kvalet.

IFK Göteborg X FC Köpenhamn

5.50

3.60

1.65
Spela nu ➤
Odds hämtat: 17/09/2020 – 13:30

Trolig laguppställning, IFK Göteborg

Anestis

Jallow – Bjärsmyr – Calisir – Kalley

Yusuf – J. Johansson – Wernbloom

Karlsson Lagermyr – A. Farnerud – Sana

Trolig laguppställning, FC Köpenhamn

K-J Johnsson

Varela – Nelsson –Bjelland – P Bengtsson

Biel – Zeca – Falk –Fischer

Wind – Wilczek

Här kan ni läsa om hur ni bär er åt för att streama IFK Göteborg – FC Köpenhamn live.

Tränarbytet gav omedelbar effekt

IFK Göteborg har haft en riktigt jobbig säsong, men trots de svaga resultaten har tendenserna funnits där. Laget har stundtals spelat bra fotboll och skapat chanser för att vinna, men varit väldigt ineffektiva. Trots att spelarna hade förtroende för tränaren Poya Asbaghi fick han till slut gå, och in kom istället Roland Nilsson.

Den så omtalade tränareffekten slog in direkt. Efter 13 allsvenska matcher utan seger blev det tre poäng direkt. Visserligen var det jumbon Falkenberg som stod för motståndet, men man kan inte göra mer än att vinna.

Nu är det ett motstånd av betydligt högre nivå som väntar. FC Köpenhamn var visserligen hela 14 poäng från mästarna FC Midtjylland ifjol, och har inlett årets säsong med förlust mot Odense, men här finns kvalitet i massor.

Köpenhamn har bara missat att ta sig till europeiskt gruppspel en gång under de senaste tolv säsongerna, medan IFK Göteborg inte nått dit under 2000-talet.

Några supportrar får som bekant inte närvara på matchen, men Göteborgsfansen har gjort sitt bästa för att hjälpa laget ändå. I natt sköt man fyrverkerier utanför FC Köpenhamns spelarhotell, och någon tryckte även igång brandlarmet så att hotellet delvis fick utrymmas.

Speltips & odds

Roland Nilsson har pratat om att det är viktigt för honom att skapa en mer solid och stabil defensiv, och redan mot Falkenberg kunde man se en förbättring. När det är en så här pass viktig match lär fokus fortsatt ligga främst på försvarsspelet.

FC Köpenhamns Ståle Solbakken är känd för att ofta och gärna ta med sig bra resultat från europeiska bortamatcher, inte sällan knappa segrar. Hans FCK reser till bortamatch, gör ett mål och stänger sedan matchen.

Vi tror att detta blir en målsnål historia, och spelar under 2,5 mål till oddset 1,80 på Bet365.

  • Tips: Under 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1,80 på Bet365 (odds hämtat 16/9, 17:45)

Fotbollsquiz

Quiz: Frågor om Sveriges landslag i fotboll
Quiz: Frågor om Sveriges landslag i fotboll
Hur bra koll har du på Sveriges herrlandslag i fotboll? Testa dina kunskaper inför VM-kvalet i vårt quiz om svenska landslaget! …
10 november, 2021 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Fotbolls-EM
Quiz: Frågor om Fotbolls-EM
Hur bra koll har du på fotbolls-EM? Quiz med frågor om såväl 2021 års upplaga som historia, om både Sverige och om andra EM-nationer! …
4 juni, 2021 | Emil Sandberg
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Hur bra koll har du på Zlatans tid i landslaget? Testa dig själv i vårt quiz! …
18 mars, 2021 | Emil Sandberg